Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Filtre

Cauta hotel


Stele


Destinatie


Categorii


Despre Sovata - Romania

Despre Sovata - Romania

Veche de secole bune, Sovata a luat nastere in apropierea lacurilor cu apa sarata, chiar la poalele Muntilor Gurghiului. Cea dintai mentionare a acestor locuri dateaza din anul 1578. Inceputul anilor 1840 marcheaza constructia a numeroase rezidente de vara proprii. Prima baie publica din statiune a fost deschisa in anul 1876 iar ulterior, intreaga statiune de jos s-a dezvoltat in jurul acesteia....

Citeste mai mult

Despre Sovata - Romania


Veche de secole bune, Sovata a luat nastere in apropierea lacurilor cu apa sarata, chiar la poalele Muntilor Gurghiului. Cea dintai mentionare a acestor locuri dateaza din anul 1578. Inceputul anilor 1840 marcheaza constructia a numeroase rezidente de vara proprii.
Prima baie publica din statiune a fost deschisa in anul 1876 iar ulterior, intreaga statiune de jos s-a dezvoltat in jurul acesteia.
Sovata este cea mai intinsa statiune balneara din Tinutul Sarii si cuprinde nu mai putin de 5 lacuri: Lacul Negru, Lacul Alunis, Lacul Verde, Lacul Ursu si Lacul Rosu. Apele acestora au calitati terapeutice pentru cei care sufera de afectiuni reumatice ori ginecologice. Apa sarata si namolul au calitati dovedite de a stimula fertilitatea naturala dar si pentru pregatirea corpului in vederea efectuarii procedurilor de reproducere asistata.
Lacul Ursu este cel mai mare lac helioterm de pe Glob. Numele ii este dat de forma pe care o are, cea de blana de urs. Puteti chiar face plaja aici, pe timpul verii. Este unicul lac cu apa sarata care este inconjurat de vegetatie.
De asemenea, bolile endocrine, cardiovasculare si posttraumatice se trateaza cu succes la Sovata.
Statiunea este inconjurata de dealurile Bechis, Capela, Dealul Mic, Cireselul si Muntele de Sare. Mandre paduri de castani, fagi, stejari, mesteceni, brazi si castani se afla in aceste locuri. Asa ca, in cazul in care va ganditi sa petreceti un sejur in Sovata, aveti ce vedea.
De asemenea, se presupune ca in aceasta zona sarea era exploatata inca de pe vremea romanilor. Legendele povestesc ca Lacul Negru si Lacul Ursu au luat nastere in urma iubirii dintre o fata si un baiat. Acesta ar fi fost blestemat de o zana, geloasa pe tanara. Tinerii au fost transformati in stane de piatra.
Sovata a devenit statiune balneara in anul 1597 si era cunoscuta in randul turistilor drept ‘’perla sarata’’. Insusi renumitul medic clujean Iuliu Hatieganu a recunoscut si promovat proprietatile apei sarate din Lacul Ursu, dar si pe cele ale namolului din statiune.
Inainte de caderea regimului communist, isi petreceau vacanta in Sovata aproximativ 4000 de turisti, atat din Romania, cat si din tari precum Finlanda, Germania si Israel.
Insasi Regina Maria a sosit la Sovata in anul 1926 si s-a aratat impresionata de aceste locuri si de ospitalitatea oamenilor.
Anul 2006 a insemnat numeroase investitii in infrastructura locala: au fost rehabilitate drumurile si aleile din statiuni, s-a extins reteaua de apa si canalizare si a fost modernizata statia de epurare.
Merita sa folositi vouchere de vacanta la Sovata. Localnicii sunt deosebit de ospitalieri si peisajele de vis. In plus, numeroase unitati de cazare au dotari pentru bai cu apa minerala sarata din lac, impachetari si tratamente cu namol, dar si instalatii pentru hidroterapie si electroterapie, saune. Va veti intoarce din vacanta petrecuta aici mai sanatosi, mai relaxati si mai energici. Si cu siguranta va veti dori sa reveniti.
Filtreaza Aplica Filtre
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 1

Sovata, Romania
Balneo si SPA in Romania

Hotelul Relax 3 este situat in statiunea Sovata fiind amplasat in apropierea obiectivelor turistice naturale Se afla la 500 metri de Lacul UrsuHotelul Relax dispune de 22 de camere dintre care 14 camere duble 7 apartamente si o camera single avand in . . .