5 obiective de vizitat in Budapesta


O vorba veche spune ca, atunci cand se iveste ocazia sa te plimbi prin capitala Ungariei, trebuie sa privesti atat in sus, cat si in jos. Obiectivele si atractiile turistice in Budapesta sunt de ordinul sutelor.

Budapesta este un oras in care varietatea este la ea acasa. Aici, puteti admira atractiile celor doua orase din care a luat nastere capitala Ungariei: Buda si Pesta. Arhitectura zonei este similara celei bucurestene. Daca va hotarati sa faceti o excursie in Budapesta, va prezentam mai jos cateva obiective demne de vizitat:

  1. Marea Sinagoga a fost construita in 1856 si este cea mai mare de pe continentul European si a doua ca marime de pe Glob. A fost constuita in stilul Neo-Maur si Maur, in culorile galben, albastru si rosu, care apartin armatei orasului. Este prevazuta cu turnuri, ferestre si arce. Edificiul a avut parte de o existenta zbuciumata si a servit drept adapost  pentru 20000 de evrei care s-au refugiat aici in timpul razboiului. Cladirea gazduieste edificii inchinate evreilor care si-au pierdut viata in timpul celui de-al doilea razboi mondial. 25 de pergamente din Tora pot fi vazute aici.
  2. Baile Termale din Budapesta (Fürdò) sunt un obiectiv de neratat. Cladirea in care se afla este cu adevarat impozanta. Fürdò se inscrie cu succes in randul celor mai impozante bai termale din Europa. Apele celor doua izvoare termale care alimenteaza edificiul sunt benefice in tratarea bolilor degenerative, ortopedice, traumatologice dar si a inflamatiilor cornice. Daca vreti sa va revigorati starea de sanatate, locul acesta este perfect pentru dumneavoastra.
  3. Pe lista locurilor de vizitat in Budapesta, se inscribe cu succes si Insula Margareta. Locul este destinatia ideala pentru cei care isi doresc recreere si odihna. O gradina zoologica de dimensiuni mici, o piscina, bai termale in spatiu deschis, toate pot fi admirate aici. Iubitorii de istorie pot vizita aici ruinele unor constructii romane, precum Amfiteatrul.

Pe insula  este interzis accesul vehiculelor cu motor. Exceptie fac doar masinile Politiei. Astfel, zona este o veritabila oaza de liniste si aer curat.

  1. Daca aveti ocazia sa faceti o excursie in Budapesta si sunteti iubitori de arta, nu trebuie sa ratati Muzeul de Arte Decorative. Aici sunt expuse peste 350 de articole, majoritatea obiecte de ceramica maghiara, dar si cu elemente hinduse ori islamice. Tot aici pot fi admirate colectii remarcabile de sticlarie, mobilier, articole metalice si textile, dar si o biblioteca de-a dreptul impresionanta.
  2. Daca mergeti la Budapesta impreuna cu copiii, ideal ar fi sa nu ratati vizita la Planetariul de aici. A fost construit in 1977 si in prezent gazduieste numeroase spectacole de lasere si muzica. Desi nu este amplasat intr-o zona turistica, Planetariul se bucura de atentia si interesul oamenilor de stiinta. Se utilizeaza tehnologie de ultima generatie pentru a reproduce cat mai fidel miscarea corpurilor ceresti.

Budapesta va reusi sa va multumeasca, indiferent ca o vizitati in weekend sau alegeti un sejur mai lung. Aici va veti relaxa si bucura sufletul.


 


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare