7 obiective de vizitat in Provence


Coasta de Azur sau Riviera Franceza, asa cum mai este cunoscuta, este destinatia favorita a celor bogati si celebri, a iubitorilor de lux. Zona si-a castigat notorietatea si gratie Festivalului de film de la Cannes si a Marelui Premiu de Formula 1 de la Monaco.

Cand ne gandim la Provence, ne vin in minte imense campuri parfumate de levantica, care au fost ani la rand veritabile surse de inspiratie pentru pictori, scriitori dar si pentru milioanele de oameni simpli care le viziteaza anual si care se intorc de aici cu sufletul si privirea incarcate de frumos.

Daca vrei sa te bucuri de peisajul violet, programeaza-ti vacanta in Provence intre lunile iunie si august. In aceasta perioada, are loc si Festivalul d’Avignon, dedicat teatrului avangardist. Asa ca, atunci cand iti planifici vacanta, n-ar strica putina organizare.

Poti sa-ti planifici vacanta aici si pentru perioada primaverii. Cu siguranta, nu vei regreta. In luna mai in Provence se organizeaza festivalurile de sezon. Iti prezentam mai jos cateva locuri de vizitat in Provence.

Château Sainte Roseline se afla la 30 de minute de Cannes. Aici sunt cultivate 11 soiuri de struguri. De altfel, traditia culturii vitei de vie dateaza de 700 de ani. Locul poate fi vizitat in intervalul orar 9- 19, de luni pana vineri si 10- 12 , 14- 18 in zilele de sambata si duminica.

 

Daca sunteti mari amatori de istorie, nu ratati nici Capela Saint André, construita acum mai bine de 900 de ani de catre Cavalerii Templieri, In 1890, o biserica mare si moderna i-a luat locul capelei.

In centrul regiunii se afla Cheile Verdonului, cel mai mare canion European. Zona face parte din Parcul Natural Regional Verdon, ce este camin pentru o mare varietate de specii vegetale si animale. De altfel, anumite ferigi, dar si pasari de prada traiesc doar aici. Si asta, pentru ca zona se afla la intalnirea muntilor Alpi cu peisajul mediteranean.

 

Amfiteatrul Roman din Nîmes este unul dintre cel mai bine conservate amfiteatre din perioada romana. Are o capacitate de 21000 de locuri si nu mai putin de 124 de iesiri. Daca sunteti insetati de istorie, e locul perfect.

Monumentele si statuile din Arles sunt vechi de peste 2500 de ani si inca reprezinta o atractie turistica importanta pentru cei care aleg o vacanta in Provence.

Amfiteatrul si Arcul de Triumf au fost construite pe vremea domniei imparatului Caesar Augustus iar din 1981 se afla in Patrimoniul UNESCO. Acum mai bine de 2000 de ani, amfiteatrul era scena spectacolelor de tragedie greaca. In prezent, aici se mai organizeaza evenimente doar in perioada sezonului estival.

 

Orasul Marsillia este cel mai vechi oras al tarii, cu o istorie bogata si o pretioasa incarcatura culturala. Pentru aceasta din urma, orasul a primit in 2013 titlul de Capitala Culturala Europeana. Viziteaza-l, e fascinant.

Franta abunda de locuri cu o frumusete uimitoare, care iti taie respiratia. Cu siguranta ca acesta este motivul pentru care este cea mai vizitata tara de pe Glob.

 


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare