8 experiențe spectaculoase de care să ai parte în octombrie


Pe măsură ce zilele însorite de septembrie cedează locul după-amiezilor friguroase de octombrie, vacanțele noastre fierbinți se transformă în city break-uri în marile metropole sau excursii în natură. În octombrie au loc unele dintre cele mai fascinante festivaluri din întreaga lume, iar destinațiile care în timpul verii sunt aglomerate, acum pot fi explorate mult mai ușor, la prețuri mai avantajoase. Dacă vrei să mergi în concediu în această lună, dar nu te-ai hotărât asupra unei destinații, iată câteva experiențe spectaculoase de care să ai parte în octombrie.

Festivalul Felinarelor din Hoi An, Vietnam

Având loc în noaptea cu lună plină la 15 zile de la echinocțiul de toamnă, adică în 3 octombrie, în acest an, Festivalul Felinarelor celebrează recolta după anotimpul ploios din Asia de Sud. Acest festival este și motivul perfect pentru familiile vietnameze să se reunească și să se roage pentru o recoltă bogată. Pentru călători este ocazia ideală de a descoperi străzile orașului Hoi An împânzite cu felinare colorate, care plutesc pe cerul nopții, și să deguste din deserturile și bomboanele tradiționale, care se pregătesc în această perioadă.

Fă cunoștință cu supereroii tăi preferați la Comic Con în New York

 

Cel mai mare Comic Con de pe coasta estică a SUA, evenimentul din New York din acest an se mândrește cu invitați de seamă din lumea benzilor desenate, a jocurilor video, anime și a filmelor și serialelor cu supereroi. Dacă vrei să cunoști actorii din producții precum Rogue One, Lore, The Defenders, Sons of Anarchy, The Tick, Robot Chicken, Archer, Star Trek sau American Gods, nu trebuie să ratezi New York Comic Con care va avea loc în perioada 5-8 octombrie la Javits Center.

Diwali, cel mai important festival hindus din India

 

Imaginează-ți milioane de lumânări aprinse pe tot cuprinsul Indiei și aranjate în jurul unor decorațiuni făcute din pudre colorate, în fața caselor, templelor și chiar și magazinelor! Diwali celebrează victoria binelui asupra răului, a luminii asupra întunericului, acest festival antic fiind unul dintre cele mai importante din lumea hindusă din India. În acest an, Diwali se celebrează în 19 octombrie, iar călătorii vor avea ocazia să vadă India într-o cu totul nouă lumină.

Bucură-te de toamnă în Parcul Național Acadia, SUA

Descoperă natura multicoloră din statul american Maine în Parcul Național Acadia. În fiecare octombrie, peste 600.000 de vizitatori intră în acest parc, pentru a explora peste 19.000 de hectare de pădure și plaje pustii care în această perioadă se transformă într-un spectacol multicolor.

Festivalul Vegetarian din Phuket

Vegetarienii și pasionații de gastronomie vor fi în paradis la Festivalul Vegetarian, care are loc în perioada 20 – 28 octombrie în Phuket, Thailanda. Acesta este unul dintre cele mai vesele celebrări din Thailanda, fiind și o oportunitate pentru localnici de a-și curăța trupul și sufletul cu zece zile de dietă strict vegetariană. În această perioadă se organizează o sumedenie de evenimente, inclusiv parade și diferite reprezentații mai mult sau mai puțin extreme precum umblatul pe cărbuni încinși.

City break la granița a două continente - Istanbul

Octombrie este luna perfectă pentru a vizita fascinantul Istanbul – prețurile sunt mai mici, străzile nu sunt pline cu turiști, iar vremea este numai bună pentru plimbări lungi. Pe lângă faimoasele atracții turistice precum Hagia Sophia, Palatul Topkapi, Moscheea Albastră, Cisterna Basilică sau Marele Bazar, în Istanbul poți descoperi noua scenă artistică ce a început să se dezvolte în districtul Beyoğlu, în ultimii ani. De asemenea, fascinanta metropolă turcească este împânzită cu hoteluri de lux, la prețuri mai mult decât conveniente. Noi îți recomandăm superbul Soho House, ce a fost amenajat în clădirea fostului Consulat American și care este locul favorit al celebrităților.

Festivalul Soarelui de la Abu Simbel, Egipt

 

Dacă ai ratat acest festival incredibil în februarie, atunci mai ai o șansă în octombrie. Festivalul Soarelui are loc la templul Abu Simbel, construit de regele Ramses al II-lea. Impresionanta clădire a fost realizată astfel încât razele soarelui să lumineze altarul interior în două zile din an – în 21 februarie, ziua încoronării sale, și în 21 octombrie, de ziua regelui. Această realizare extraordinară trebuie văzută pentru a fi crezută, iar octombrie este momentul perfect pentru a vizita Egiptul, când temperaturile sunt mai scăzute astfel încât te poți plimba în voie printre bijuteriile arhitectonice.

Participă la cele mai fascinante festivaluri pe insula irlandeză

 

Sezonul festivalurilor cuprinde Irlanda odată cu primele frunze ruginii. În octombrie, Belfast găzduiește Festivalul Internațional al Artelor, orașul Cork este locul în care se desfășoară Festivalul de Jazz Guinness, iar capitala irlandeză, Dublin, celebrează Festivalul Teatrului. Deși această perioadă este și cea mai umedă, nu există moment mai prielnic de a explora Irlanda și Irlanda de Nord decât atunci când este cea mai verde. Traseul rutier Wild Atlantic Way urmărește coasta vestică, trecând prin cele mai pitorești regiuni irlandeze, precum Connemara și peninsula Dingle. Asigură-te doar că ai la tine pelerina de ploaie.

Sursa aici


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare

MADRID
Bun venit in Egipt!