Ammoudia, satul grecesc uitat de timp


Neatinsă de turismul în masă, mica aşezare de pescari din Epirus, este o destinaţie foarte apreciată de călătorii dornici de vacanţe de poveste, alături de cei dragi. Ammoudia atrage turiştii din toată Europa, cu ale sale plaje idilice de un şarm aparte.

Destinaţia prietenoasă chiar şi cu cei mai mici membri ai familiei
La frumuseţea sa legendară contribuie liniştea locului, o linişte care uneori în nopţile de vară, este întreruptă de petrecerile tradiţionale care se organizează în aer liber. Dacă eşti în căutarea unei destinaţii pentru a petrece un sejur minunat la vară, nu departe de casă, într-un loc unde tradiţiile sunt încă la loc de cinste, Ammoudia întruneşte orice cerinţă.

Dincolo de plaje şi obiceiurile minunate cu care se laudă, sătucul are şi o poveste mitologică, pe care suntem siguri că o cunoşti. Se spune că în Grecia Antică, Ammoudia era locul de trecere a sufletelor spre Împărăția Umbrelor a zeului Hades. Vizitează situl care încă păstrează în pietrele de temelie ale templelor, mii de ani de istorie şi legende, aflat la o aruncătură de băţ de oraş.
Necromanteion, sau așa numitul Oracol al Morții se află pe linia râului Styx, în aşezarea Mesopotamos. Potrivit legendelor, sufletele morţilor erau conduse spre Necromanteion pe mitologicul Acheron (râul Styx), care traversează satul Ammoudia. Tot din povestirile greceşti aflăm că acesta era singurul Oracol al Morţii din Grecia.

Ammoudia nu-ţi predă doar lecţii de mitologie... Este locul ideal dacă vii aici cu copii, mai ales că plajele au nisip fin, iar intrarea în apă se face lin. Cei mici pot lua chia şi cursuri de înot, sau pot merge la pescuit alături de localnici dis de dimineaţă.

Pentru că este o destinaţie foarte pitorească, nu vei găsi prea multe cluburi ori baruri cu viaţă de noapte fulminantă, dacă eşti dornic de nopţi albe vizitează Parga, aflat la mică distanţă de satul pescarilor, unde posibilităţile de distracţii sunt mult mai numeroase.

Sursa aici


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare