Cand sa mergem in Indonezia


Nu stiu cum procedati voi, insa eu, de fiecare data cand planific vacanta, verific, printre altele si care este perioada perfecta pentru calatorii in zona pe care am ales-o. Asia de Sud-Est este o regiune vasta, cu obiceiuri, temperaturi si oameni extrem de diferiti.

In calitate de turist in Indonezia, cel mai bun lucru pe care il poti face este sa iti lasi grijile deoparte si sa te deconectezi admirand frumusetile locului. Asta poate insemna sa hranesti pestii, sa atingi maimutele ori sa te cateri pe munte.

Cu toate ca insula Bali se bucura de cea mai mare popularitate in randul turistilor care viziteaza Indonezia, este bine de stiut ca tara cuprinde nu mai putin de 17000 de insule. Asa ca, in cazul in care doriti sa scapati de cateva kilograme in plus, vizitati la pas macar una din ele. Succesul este garantat!

Perioada ideala pentru o vacanta in Indonezia este cuprinsa intre lunile iunie si septembrie. In acest interval, clima este perfecta pentru a descoperi minunile locului. Daca sunteti amatori de scufundari, insula Bunaken este locul potrivit pentru a admira aproximativ 70% dintre speciile de pesti care traiesc in Oceanul Pacific. Lunile ideale pentru scufundari sunt in intervalul aprilie- noiembrie. Iubitorii plajelor si ai soarelui gasesc aici locuri capabile sa taie rasuflarea oricui.

Este de evitat sezonul ploios, care dureaza din septembrie pana in februarie. Pentru ca, nu-i asa, nu va doriti fotografii cu cu zambete fortate, in timp ce ploaia curge siroaie din haine. De altfel, clima in Indonezia este tropicala, cu doua anotimpuri, ploios si uscat, cu temperaturi ce se incadreaza intre 25 si 36 de grade. De altfel, cele mai secetoase regiuni ale Indoneziei sunt cele din sud-estul teritoriului.

Ca sa ne pastram intru totul spiritul practic, trebuie sa stim ca perioada cea mai nepotrivita pentru o vizita in Indonezia este imediat dupa sarbatoarea Ramadanului, perioada in care preturile sunt foarte mari iar in hoteluri gasesti cu greu un loc liber.

De asemenea, turisti multi care opteaza pentru o vacanta in Indonezia sunt si in perioada festivitatilor consecrate celei mai mari sarbatori a locului, Eid-ul Fitr, care anunta sfarsitul Ramadanului. De retinut este si faptul ca, in timpul sarbatorilor locale, mijloacele de transport in comun sunt considerabil mai aglomerate decat intr-o zi obisnuita iar cele mai multe magazine nu sunt deschise.

Locanicii sunt mereu ospitalieri si dornici sa arate vizitatorilor frumusetile locului.

Pentru a vizita mai scurta de 30 de zile in Indonezia nu este necesara viza insa este obligatoriu ca pasaportul sa fie in termen de valabilitate (minim 6 luni dupa data programate de parasire a teritoriului indonezian). Cei care doresc sa stea mai mult de o luna in vacanta in Indonezia pot opta pentru viza la sosire (VOA, cost 35 USD) pentru o perioada de 30 de zile cu posibilitea de prelungire pentru inca maximum 30 de zile.

O vacanta in Indonezia poate fi o experienta de neuitat, daca faceti alegerile potrivite. Cu ceva spirit de aventura si dorinta de a descoperi locuri noi, puteti avea chiar sejurul perfect.SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare