Ce facem cu animalele de companie cand plecam in vacanta


Tot mai multi oameni aleg sa aiba un animal de companie. Fie ca vorbim despre un caine, o pisica sau chiar un hamster, simpaticele necuvantatoare se bucura de multa afectiune si atentie in mijlocul familiilor care le-au adoptat.

Nu este de mirare astfel faptul ca, atunci cand se planifica o vacanta, ne gandim, printre altele si care este cea mai buna optiune pentru micul nostru prieten.

Avem, astfel doua variante demne de luat in calcul: fie animalutul nostru ne va insoti in mica escapada, fie va ramane acasa, in grija cuiva de incredere care-i va asigura cu regularitate socializare, hrana, apa si curatenie. In cazul unui caine, lucrurile sunt putin mai complicate, deoarece acesta are nevoie de plimbari afara in fiecare zi.

Daca insa alegem sa petrecem vacanta alaturi de animalutul nostru, trebuie sa avem grija ca acesta sa se simta confortabil atat pe parcursul calatoriei, cat si la destinantie. De exemplu, daca optam pentru cazare la Marea Neagra, cainele va fi mai mult decat bucuros sa inoate in apa si sa alerge pe nisip. Din pacate insa, o pisica nu va fi foarte incantata de aceste activitati.

Cele mai multe unitati de cazare de pe litoralul tarii noastre nu vor, insa, sa-si asume riscul de a deranja ceilalti turisti cu miorlaituri si latraturi, asa ca nu accepta cazarea cu animale de companie. Sunt insa si hoteluri care accepta animale de companie, contra unei taxe suplimentare, perceputa pentru serviciile de curatenie.

In alte tari, exista hoteluri care nu percep niciun fel de taxa suplimentara pentru cazarea cu animale de companie. De altfel, anumite hoteluri de 5 stele dispun chiar si de personal special angajat sa se ocupe de bunastarea prietenilor necuvantatori,

In 2016, in Mamaia erau 15 unitati hoteliere care permiteau accesul turistilor insotiti de animalele de companie, in timp ce in Costinesti, Neptun si Jupiter au fiecare cel mult 5 unitati de acest fel.

Daca veti calatori cu masina, asigura-te ca animalutul tau se va simti confortabil: apa, mancare si apa, cateva jucarii sunt exact lucrurile de care are nevoie.

Daca alegeti sa calatoriti cu avionul, trebuie in mod obligatoriu sa aveti un model de cusca acceptat de respectiva companie aeriana. De asemenea, cu 12 ore inainte de calatorie, cainele nu are voie sa manance si cu 3 ore inainte, sa bea apa.

Pentru o calatorie in tarile calde, cainele trebuie protejat impotriva puricilor si capuselor sau chiar tantarilor, cunoscuti ca purtatori si transmitatori de boli grave.

Daca nu doriti sa calatoriti in vacanta alaturi de prietenul necuvantator, o varianta demna de luat in seama este si pensiunea pentru animale. Inainte insa de a alege una, trebuie sa urmam cativa pasi:

  • Ne informam in legatura cu cerintele pe care animalutul trebuie sa le respecte pentru a fi primit. De retinut faptul ca o unitate serioasa va solicita carnetul cu vaccinari si deparazitari.
  • Verificam personal locul pe care il alegem: daca padocul este curat, incapator si ferit de soare ori ploaie si daca ingrijitorii isi respecta atributiile.

De asemenea, trebuie sa luam in calcul si cat este de sociabil animalul dar si varsta si sexul acestuia.


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare