Cele mai frumoase 7 plaje din Sicilia


Daca ati ales un sejur in Sicilia, probabil stiti ca locul este bine cunoscut pentru plajele minunate, cu apa curata si clara. Iata cateva dintre ele:

  1. Tornnara di Scopello este un fost sat pescaresc, incarcat de istorie, fapt care il face foarte popular in randul turistilor.
  2. Plaja din Taormina

Taormina este un mic orasel care se afla pe coasta estica a Siciliei. Insusi Guy de Maupassant afirma despre acest loc ca i-a oferit o zi perfecta, plina de emotii pozitive. Situat pe un deal, la o inaltime de 200 metri deasupra marii, orasul este mereu vizitat de catre cei care cauta relaxare si liniste. Marea aici are o culoare spectaculoasa, un verde absolut seducator. Plaja este, de regula, destul de aglomerata. In plus, aici au loc multe manifestatii culturale. Atractia principala a locului o constituie teatrul grecesc, care inca pastreaza atmosfera vremurilor in care a fost costruit.

  1. Mondello

Este locul ideal, fie ca va doriti o vacanta dinamica, ori una de relaxare. De altfel, tinerii care iubesc viata de noapte pot gasi aici pub-uri, discoteci, cluburi dar si locuri in care sa practice sporturi acvatice.

  1. Scala dei Turchi mai cunoscuta si sub denumirea Plaja Alba. Este una dintre cele mai spectaculoase plaje din Sicilia , datorita solului alcatuit dintr-o roca sedimentara, ce are in compozitie argila si carbonat de calciu. Este o plaja salbatica. Daca va place aventura, puteti sa va catarati pe aceste roci si veti avea, garantat, parte de privelisti care va vor taia rasuflarea.
  2. Cefalu este o plaja cu nisipuri aurii, ideala pentru acei turisti care isi doresc cateva ore de relaxare.Regiunea nu a fost inghitita de frenezia constructiilor moderne, care au distrus frumusetea zonei de coasta a Siciliei. Nisipul este fin iar apele limpezi, ceea ce face zona perfecta pentru vaslit si inot.

Plajele de aici sunt, in mare parte, dotate cu dusuri publice iar turistii au posibilitatea de a inchiria sezlonguri si umbrele. In plus, tarifele de inchiriere scad pe masura ce ne indepartam de zona de centru a plajei. Localitatea a fost scena sproductiei ‘’Cinema Paradiso’’, regizata de Giuseppe Tornatore.

In partea medievala a orasului, atractia principala este Domul, o catedrala a carei constructii a fost inceputa in 1311 si finalizata in secolul al 15 lea.

  1. Cala Pulcino nu este un loc foarte accesibil pentru turisti. Peisajul de aici merita, insa, tot efortul. Plaja este situata in directia Tunisiei si este un loc extrem de intim si linistit.
  2. Marinello este una dintre acele plaje din Sicilia care se bucura de o enorma popularitate, gratie frumusetii sale. Forma ei se schimba de la o zi la alta, fapt ce o face unica. Albastrul clar al apei, dar si stancile care sunt in jur fac din aceasta zona o atractie irezistibila.

Cele mai multe unitati hoteliere de aici sunt fie pozitionate pe plaja, fie au acces direct la aceasta. Daca ati ales sa va petreceti vacanta in Sicilia este pacat sa o ratati.

De altfel, Sicilia este una dintre destinatiile la mare din Italia potrivita atat pentru tinerii dornici de distractie, cat si pentru cei care vin sa se relaxeze impreuna cu familia.


 


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare