Cum sunt plajele din Tenerife


Cum sunt plajele din Tenerife

Tenerife nu este numai despre plaje. Dar, înainte de a vorbi despre asta, trebuie să recunoaștem că majoritatea turiștilor aleg această destinație datorită verii nesfârșite de pe insulă. Și cam care ar fi cuvintele-cheie care descriu vara?

Să fie soare, nisip fierbinte, șezlong, limonadă cu gheață, valuri înspumate, bronz și distracție? Eu zic că da. De aceea, vom scoate din valiză cele mai frumoase plaje din Tenerife.

Înainte de toate, trebuie să înțelegi un lucru. Tenerife nu este genul de insulă exotică cu ape în culori de turcoaz incredibil, așa cum vedem în Thailanda, Republica Dominicană sau chiar Mallorca. Vorbim despre Oceanul Atlantic, deci plajele te vor încânta cu alte atuu-uri ale lor. Să-ți dau un exemplu? Nisipul negru de origine vulcanică, pe care te vei putea tolăni la soare, în timp ce savurezi o papaya delicioasă. Și exemplele nu se opresc aici, căci urmează să povestim despre plajele pe care nu trebuie să le ratezi când vizitezi insula.

Playa las Vistas

Playa las Vistas unește cele mai renumite stațiuni, aflate în sud-estul insulei, respectiv Los Cristianos și Playa de las Americas. De-a lungul ei este o promenadă cu palmieri și multe restaurante, deci vei fi aproape de farfuria cu fructe-de-mare pe care vrei să o ai în față la prânz.

Dimensiunile plajei sunt mai mult decât generoase, nisipul este fin și vei găsi cu certitudine șezlongul potrivit pentru o zi de relaxare. Dacă totuși n-ai vrea să dormi toată ziua sub umbrelă, poți juca volei pe plajă sau poți încerca sporturile nautice puse la dispoziție în zonă.

Playa de las Americas

Playa de las Americas este fără niciun dubiu cea mai renumită și mai aglomerată stațiune din Tenerife, cu un catralion de hoteluri pe metru pătrat. În circumstanțele acestea, mă așteptam la o plajă ceva mai spectaculoasă. În schimb, de aici nu lipsesc cluburile de pe plajă și distracția.

Cele mai bune condiții mi s-au părut pe plaja Troya, din fața hotelului cu același nume. Deși nu este plaja visurilor mele, m-am bucurat tare mult de valurile uimitoare, care ne-au distrat pe cinste și ne-au făcut să petrecem o groază de timp în apă. Mi-a mai plăcut și faptul că apa se adâncește treptat aici. Prin urmare, o recomand și familiilor cu copii.

O altă zonă din Playa de las Americas este dedicată surferilor. Aici vei găsi școli de surf, cu plăci înșirate peste tot pe plajă, iar în fundal, printre valuri, vei zări iubitorii de sport, care se lasă conduși de vânt și de adrenalină. Dacă nu ești încântat de perspectiva practicării surfing-ului, să știi că e un spectacol pe care merită măcar să-l privești. Iar promenada lungă din Playa de las Americas îți lasă o mulțime de timp la dispoziție pentru asta!

Playa El Duque

Playa El Duque este de departe preferata mea. Asta se datorează, cel mai probabil, nuanței de un turcoaz incredibil pe care oceanul o are doar aici. De asemenea, faleza de la înălțime care oferă plimbări cu peisaje minunate aduce puncte în plus la scorul final.

 

Plaja din El Medano

El Medano este un orășel din sudul insulei, aflat în apropierea aeroportului Reina Sofia. Prin ce se remarcă plaja de aici? Prin vânt, mult vânt. Și pentru că se formează condițiile perfecte pentru practicarea windsurfingului și kitesurfingului. Așadar, fie că vrei să te joci cu un zmeu sau doar să te dai zmeu, poate îți faci timp să treci și pe aici.

O altă particularitate a plajei este prezența unei formațiuni vulcanice denumită Montana Roja (Muntele Roșu). Tot aici mai există o zonă a plajei care se află fix în fața piațetei principale din oraș, unde te poți relaxa la umbra unor copăcei simpatici. Dacă ești în căutarea unei atmosfere mai tradiționale decât în stațiunile renumite, vino în El Medano!

Playa Gigantes

Un alt loc spectaculos de pe insulă este Los Gigantes, acolo unde niște versanți stâncoși verticali cad abrupt în valurile Atlanticului. Plaja este minusculă, așa că încap doar vreo două-trei umbreluțe și câteva cearșafuri. De aceea, vara este suprapopulată și nu știu dacă vei găsi loc prea mult aici. Poate doar dacă ai un prosop foarte mic!

Piscinele naturale de la Garachico

Aici putem folosi cuvântul wow fără rețineri. S-a auzit până în spate? WOW! Nu este vorba de o plajă propriu-zisă, ci despre niște piscine naturale formate în apropiere de țărm, pe care valurile Atlanticului le inundă când te aștepți mai puțin.

Pe lângă joaca cu surprinderea valului, te poți plimba pe cărarea săpată în lavă vulcanică în timp ce probabil te vei minuna de diversitatea naturii. Iar nuanțele de albastru ale oceanului îți vor îmbogăți paleta de culori percepută de retina ta de-a lungul vieții. Ia-ți costumul de baie la tine, altfel vei regreta!

Playa Jardin

Da, și Playa Jardin este o plajă atipică, cu extrem de multe flori, de unde îi provine și numele. Este vorba, practic, de o grădină botanică colorată, de-a lungul unei plaje cu nisip negru, vulcanic. Peisajele nu te lasă până nu folosești niște clișee în descriere, căci vei rămâne fără cuvinte.

Plaja se află în stațiunea nordică Puerto de la Cruz, ceva mai frecvent acoperită de nori. Și, dacă tot am ajuns la capitolul acesta, vreau să îți spulber îngrijorările. De multe ori, insula se confruntă cu zile cu cer acoperit. Și tot de multe ori, NU PLOUĂ.

 

Sursa aiciSOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare