Ghid pentru începători: ce să vizitezi în America Latină


Te gândești să faci o călătorie în America Latină, dar nu știi ce obiective ar trebui să ai în vizor? Nu-ți face probleme, noi suntem aici ca să te ajutăm ! Ți-am pregătit o listă cu locuri minunate, care cu siguranță o să fie pe placul tău. Iată ce să vizitezi în America Latină.

Ce trebuie să știi despre America Latină

Când vorbim despre America Latină ne referim la țările care ocupă America de Sud, America Centrală, partea sudică a Americii de Nord și Arhipelagul Antilelor.

Înainte să pleci la drum asigură-te că știi care sunt condițiile de călătorie impuse de țara sau țările din America Latină pe care vrei să le vizitezi. Pentru multe dintre ele ai nevoie de viză.

Copacabana, Rio de Janeiro

Una dintre cele mai importante atracții turistice din America Latină este Copacabana din Rio de Janeiro(Brazil). Acest "bairro" (cartier) atrage anual sute de mii de vizitatori, ceea ce nu este de mirare având în vedere frumusețea locului. Copacabana oferă o mulțime de cafenele, magazine sau restaurante pentru toate gusturile. Te poți plimba în voie pe faleza de mozaic alb și negru, admirând peisajul excelent.

Plaja de aici este minunată și nu este doar pentru admirat. Astfel, turiștii pot sta nestingheriți la plajă, pot să înoate în apele albastre, iar copiii se pot distra.

Dacă ajungi în Copacabana poți să faci o plimbare și până la Copacabana Palace, unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Brazilia, care a găzduit de-a lungul anilor celebrități din toată lumea și membrii ai familiilor regale. De asemenea, impunătoarea clădire este considerată monument național.

În Rio de Janeiro mai poți vizita Statuia Cristo RedentorParcul Național Tijuca, Escadaria SelaronBiserica Sao Bento și nu numai.

Medellin, Columbia

Deși ai crede că Bogota, capitala Columbiei, este orașul pe care trebuie neapărat să-l vizitezi, noi îți propunem să-ți îndrepți atenția către Medellin. Promitem că nu o să regreți!

Medellin are o istorie recentă destul de interesantă. În anii 90, acest oraș era considerat unul dintre cele mai periculoase din lume. Ei bine, în prezent lucrurile stau cu totul altfel. Nu numai că Medellin și-a "curățat" numele, dar a devenit una dintre cele mai populare atracții turistice din America Latină. Mai mult, în 2013, a primit titlul de "cel mai inovator oraș de pe planetă", din partea publicației The Wall Street Journal.

Cel de-al doilea oraș ca dimensiune din Columbia îmbină perfect arhitectura nouă, cu cea veche, lucru pe care o să-l vezi atunci când te plimbi prin oraș.

Trebuie neapărat să vizitezi Pueblito Paisa, un muzeu viu care te va purta în trecut, pentru a experimenta viața rurală din regiunea Antioquian. Practic vorbim despre un sat în oraș, cu un șarm aparte. O să-ți placă să vizitezi căsuțele de aici și micuțul centru.

Tot în Medellin trebuie să faci o vizită și în "Parcul pentru desculți". Da, așa cum ai auzit, vorbim despre un parc ciudat, dar foarte iubit de turiști, care a fost gândit în așa fel încât să faci o plimbare desculț. Poți să pășești pe iarbă, pe nisip sau să-ți răcorești picioarele în apă rece. Cu siguranță, acest parc bizar o să te relaxeze și o să te binedispună.

Nu uita să vizitezi și Plaza CisnerosGrădina Botanică, Complexul Parque ExploraMuzeul Casa de la MemoriaMuzeul Artei Moderne din MedellinCartierul Comuna 13Piața Botero sau Muzeul Antioquia.

De asemenea, dacă vrei să vezi orașul de sus poți să faci o plimbare cu telefericul.

Parcul Național Canaima, Venezuela

Nu știi ce să vizitezi în America Latină? Noi îți recomandăm ca pe lista ta să se regăsească Parcul Național Canaima din Venezuela.

Bogăție naturală întinsă pe 3 milioane de hectare! Așa poate fi descris pe scurt parcul, care face parte din patrimoniul mondial al UNESCO. Una dintre cele mai populare atracții de aici este Cascada Angels Falls, care este cu adevărat spectaculoasă. Este cea mai înaltă cascadă neîntreruptă din lume, având 979 de metri.

Dacă vrei să uiți de agitația urbană te poți refugia aici pentru câteva zile, ca să te bucuri de peisajele extraordinare și de munții înalți.

Cayo Largo del Sul, Cuba

Insula Cayo Largo del Sul pare a fi desprinsă dintr-un vis. Turiștii care ajung aici rămân surprinși de frumusețea plajelor și a peisajelor pe care le oferă acest loc minunat.

Printre cele mai importante atracții turistice din America Latină se numără și Plaja Paraiso. Cuba este cunoscută pentru numeroasele sale plaje frumoase, însă Playa Paraiso, din Cayo Largo del Sul, este cu adevărat ceva deosebit.

Desprinsă parcă din filme, aici o să te poți bucura în voie de nisipul alb, fin, și de apa de un albastru amețitor. Insula te va îmbia la relaxare oferind și alte plaje excepționale precum Sierra.

Când te saturi de stat la soare poți să faci o vizită la Cayo Iguana (unde o să vezi sute de iguane), la "Cuibarul de Broaște Țestoase", poți să mergi la Delfinariu sau să te iei lecții de diving.

La Paz, Bolivia

Una dintre cele mai importante atracții turistice din America Latină este La Paz, capitala Boliviei. Aici ai parte de o mulțime de obiective, de la cele mai frumoase, la cele mai ciudate.

Ce trebuie să știi despre La Paz? Ei bine acesta este cel mai "înalt" oraș din lume, fiind la o altitudine de 4.100 de metri.

În La Paz o să fii înconjurat de clădiri cu arhitectură impresionantă, care o să-ți atragă atenția. De asemenea, aici o să găsești mâncare delicioasă la prețuri rezonabile. Trebuie neapărat să o iei la pas pe Calea Sagarnaga, un adevărat paradis pentru turiști. O să te poți bucura de o mulțime de cafenele îmbietoare sau de magazine cu suveniruri.

De asemenea, o atracție mai bizară din La Paz este... Piața Vrăjitoarelor. Fie că e vorba de probleme cu banii, în dragoste sau vrei să afli ce-ți rezervă viitorul, o să găsești răspunsul (nu neapărat vreunul de ajutor ) în La Paz. Piața Vrăjitoarelor oferă poțiuni, medicamente din plante, rezolvări "magice" și sfaturi.

Tot în La Paz mai poți să mai vezi Cholita Wrestling (wrestling feminin în cele mai amuzante costume) sau, pentru cei curajoși și pricepuți, propunem o plimbare cu bicicleta pe unul dintre cele mai periculoase trasee din lume, denumit Drumul Morții.

Poți să vizitezi Biserica San Fransisco, situl arheologic Tiwanaku, frumoasa stradă JeanValea LuniiParcul Mirador Laikakota (de unde o să vezi o panoramă extraordinară) sau Cimitirul Vesel din La Paz. Fiind la o altitudine atât de mare, capitala Boliviei este locul perfect și pentru cei care sunt pasionați de schi și snowboarding.

Acestea sunt câteva propunerile noastre pentru ce să vizitezi în America Latină. Ești curios să vezi aceste locuri?

Sursa aici


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare

MADRID
Bun venit in Egipt!