Informatii generale despre Madeira


O vacanta in Portugalia este o experienta cu adevarat completa. Tara se afla in randul celor mai vizitate destinatii turistice.

Insula Madeira este o parte a arhipelagului omonim din Portugalia. Zona se bucura de o clima placuta, fapt ce a contribuit la transformarea ei intr-o adevarata rezervatie botanica.

Madeira inseamna “lemn” in limba portugheza. Insula a primit acest nume pentru ca, pe vremuri, aici exista o imensa padure de dafini. O buna parte din fondul forestier a avut insa de suferit o data cu aparitia primilor oameni pe insula. In ciuda acestui fapt, o parte din padurea localizata in partea de nord a insulei se afla pe lista patrimoniului UNESCO.

Turismul este motorul economic al Madeirei. Dupa intrarea Portugaliei in Uniunea Europeana in 1986, Madeira s-a bucurat de investitii consistente si de imbunatatiri considerabile ale infrastructurii. Toate aceste facilitate nu au facut decat sa contribuie la inflorirea turismului in zona. Aici, festivalurile sunt numeroase si, astfel, viata culturala este extrem de colorata si diversa. Amatorii de distractie de buna calitate nu se vor plictisi cu siguranta aici.

Pe langa toate frumusetile exotice ale locului, Madeira are multe obiective turistice cu care se mandreste si cu care poate concura in fata altor frumuseti ale planetei. De exemplu, turistii pasionati de inginerie si arhitectura vor considera de-a dreptul fascinante apeductele care se afla pe insula. Acestea au fost proiectate pentru a directiona apa din munti spre culturile care se aflau la ses. In zona, peisajele sunt spectaculoase, cu vegetatie foarte bogata. Cascadele de aici intregesc cu succes decorul si-l fac, chiar si pe cel mai exigent turist, sa-si doreasca sa revina cat mai curand cu putinta.

La capitolul “frumuseti naturale” in Madeira, trebuie sa bifati in mod obligatoriu Gradina Botanica si Gradina cu Orhidee. La cea din urma, puteti admira specii originale, dar si hibrizi.

Daca sunteti un fel de copil mare si va ganditi ce se mai afla pe lista celor mai interesante obiective turistice in Portugalia, nu trebuie sa ratati Muzeul Electricitatii. Acesta gazduieste o expozitie de echipamente vechi si masini din domeniul energiei electrice.

Madeira este o destinatie demna de vizitat si de Anul Nou. Cu ocazia acestei sarbatori, in 2007, a fost organizat cel mai mare spectacol cu foc de artificii. Acesta a intrat in Cartea Recordurilor.

Treceti pe lista obiectivelor de vizitat in perioada vacantei in Portugalia si pesterile Sao Vicente. Ele sunt componente ale centrului vulcanic zonal si sunt o adevarata incantare pentru turisti: pereti de lava solidificata imbogatiti cu jocuri de lumini si lacuri cu apa limpede ca lacrima. O priveliste care iti taie rasuflarea!

 

De-a lungul timpului, numeroase personalitati s-au aratat interesate de frumusetile locului. Zona a fost insa si tinta piratilor, atrasi de numeroasele legende ce faceau referire la comori valoroase.

Madeira reprezinta varianta ideala pentru aceia care isi doresc un sejur linistit si relaxant. Iar daca vreti sa experimentati viata locala, vizitati pietele traditionale si muzeul Madeira Story Centre, unde puteti afla mai multe despre trecutul locului.SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare