Mancaruri si bauturi traditionale in Mallorca


O vacanta cu adevarat memorabilia, implica, in mod obligatoriu, o cat mai ampla interactiune a turistului cu localnicii. Asta presupune, desigur, si gustarea mancarurilor specifice locului.

Pentru a fi siguri ca ne bucuram din plin de savoarea si traditia culinara a Spaniei, este obligatoriu sa gustam din preparatele traditionale care se gatesc in taverne si restaurante.

Palma de Mallorca este capitala arhipelagului Balear. Este, de asemenea, centrul economic si cultural al insulei. In pofida spectaculoasei ascensiuni economice si demografice din ultimii ani, regiunea a reusit sa-si conserve spiritul traditional caracteristic vechii culturi. De altfel, pozitia geografica a avut o contributie majora in ceea ce priveste largirea patrimoniului gastronomic.

Bucataria spaniola nu are preparate iesite din comun. Punctul lor forte este explozia de gust. Savurati, de exemplu, ‘’Platouas’’ , un aperitiv alcatuit din paine prajita, midii, cod cu legume, doua tipuri de icre, sardine si caracatita. Si, daca tot ati ajuns in Mallorca, este pacat sa nu incercati si celebra supa de migdale. Desi vedeta preparatelor traditionale din Mallorca este carnea, va puteti bucura si de diverse bunataturi vegetariene. In zona exista cateva restaurante respectabile cu specific vegetarian. In plus, daca alegeti o excursie in Palma de Mallorca,va puteti bucura cu adevarat de diversitatea legumelor si fructelor. Pe imensele tarabe de aici gasiti fructe si legume, care,pentru ca s-au bucurat de razele soarelui, au un gust cu adevarat deosebit.

Daca insa sunteti mai gurmanzi din fire si nu va dati in vant dupa preparatele dietetice, nu veti petrece un sejur in Palma de Mallorca , fara sa gustati din faimoasa  Paella. De altfel, in portul Palma se afla cateva restaurante cu specific traditional. Aici puteti savura celebrul ‘’Frito mallorquino’’, un tip de salata de miel cu legume, fructele de mare, dar si ‘’Tumbet’’, un amestec de vinete, rosii, ardei si cartofi. La restaurante, veti putea savura si gustul faimoasei sunci Serrano, un jambon delicious, specific zonei.

La capitolul desert, trebuie neaparat sa bifati si ‘’Ensaimada’’, un preparat din foietaj cu crema de vanilie.

Mancare buna gasiti si in restaurantele englezesti. Aici, specialitatea casei sunt fripturile cu os: portii imense, dincolo chiar si de imaginatia celor mai mancaciosi, care saliveaza la simpla imagine a unui asemenea preparat. Din specificul culinar al insulei Mallorca fac parte si salatele si carnatii cu boia. Gustul acestor preparate este pus in valoare de Cara, o bautura racoroasa pe baza de limonada si bere. Si, daca tot am adus vorba despre bauturi, nu trebuie sa ratati Sangria, o bautura alcoolica pe baza de vin si fructe, care se bucura de popularitate si in alte tari vorbitoare de limba spaniola, precum Uruguay si Argentina.

Daca ati ales un sejur in Palma de Mallorca in perioada sezonului estival, atunci trebuie sa va incantati papilele gustative cu Tri- Naranjus, o delicioasa limonada cu aroma de portocala. Deasemenea, incercati si Horchata, o bautura cu un gust asemanator laptelui vegetal.

Mallorca are cate ceva de oferit fiecarui turist care vine aici: plaje scaldate in razele soarelui, peisaje montane fabuloase dar si preparate culinare de te lingi pe degete.


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare