Mâncăruri si băuturi tradiționale în Thailanda


Thailanda are una dintre cele mai mari bucătării din lume, rivalizând cu China și India în varietatea și complexitatea sa uimitoare. Pentru mulți, gustul curriculelor thailandeze - paste aromatizate cu ierburi, mirodenii și rădăcinoase - este gustul care defineîte Asia de sud-est.

În realitate, bucătăria thailandeză este o fuziune a tradițiilor tribale din nordul îndepărtat și aromele din comerțul cu mirodenii, care au ajuns în țară prin porturile din sud.

Baza oricărui fel de mâncare thailandeză este orezul - orezul parfumat cu iasomie este cel mai frecvent – și se servește ca un contrapunct răcoros la aromele fierbinți de curry thailandez și cartofi prăjiți. Nu toate felurile de mâncaruri thailandeze sunt picante, dar majoritatea sunt - localnicii spun că ceva dulce va stinge căldura!

Printre mâncărurile gustoase, băuturile din liniștita Thailanda sunt minunate și viu colorate. Țara este cunoscută pentru clima umedă și caldă, de aceea multe dintre băuturile thailandeze sunt înghețate. Băuturile thailandeze vin în culori exotice, temperaturi și arome diferite, și, fără îndoială, au un gust fabulos. Cu sau fără alcool, papilele tale gustative vor fi multumite cand le vei bea! Aici poți vedea o listă cu mâncăruri si băuturi tradiționale pe care ar trebui să le încerci în timpul vizitei tale în această țară nemaipomenită.

Specialități traditionale:

 

Tom yam: O supă fierbinte si acrisoară, preparată cu frunze de lămai de caffir, galangal, lemongrass, chilli și suc de lămâi verzi, plus creveți sau carne de pui.

Kaeng khiao wan: Faimosul curry verde din Thailanda, pe bază de lapte de nucă de cocos, sos de pește și o pastă de curry făcută din ardei iute, ceapă, ghimbir și lemongrass.

Gang pet: Un curry fierbinte cu lapte de nucă de cocos, ierburi, usturoi, chilli, pastă de creveți, coriandru și condimente.

Som tam: Salată de papaya verde, pisată cu fasole verde, creveți uscați și alune într-un suc de lămâie verde, chilli și sos de zahăr din palmier.

Pad Thai: Fidea cu orez, servită cu creveți sau pui, si împodobită cu arahide.

Satay: Un fel de mancare inspirat din Malaezia, făcut din carne de pui la grătar, servită cu arahide, şalotă si cremă de zahăr de palmier.

Kaeng phanaeng: Un curry nepiperat, din nucă de cocos cu o pastă de curry, inclusiv mirodenii prăjite, carne de vită, de pui sau de porc.

Pad Kaphrao: Carne de pui, vită, porc sau creveți, prăjite cu o cantitate mare de ardei iute, busuioc Thai și usturoi.

Kaeng massaman: Un curry thailandez nepiperat, cu anason, scorțișoară, cuișoare, cartofi și carne de vită sau de miel, inspirat din bucătăria Indiană și Persană.

Mekhong: Whisky thailandez, de obicei servit cu Coca-Cola și gheață

Sam Song: Cel mai popular rom din Thailanda.

Cha yen: Ceai thailandez cu gheață, făcut din ceai crescut local, zahăr și lapte.

Singha: Cea mai buna bere locală din Thailanda

: Mai ieftină decât Singha și populară doar pentru acest motiv.

Lapte de nucă de cocos: Servit direct din coajă, în timpul sezonului de recoltare.

 

Lucruri de știut:

Tailandezii preferă să gătească toate felurile de mâncare simultan, în loc să le facă separat. Restaurantele turistice tind să micșoreze cantitatea de ardei iute pentru gusturile occidentale, dar restaurantele locale nu fac asta.

Bacşişul:

Cele mai multe hoteluri și restaurante vor adăuga taxa de servire de 10% și o taxă guvernamentală de 7% la nota de plată. Un bacşiş de aproximativ 10% este potrivit daca ai avut parte de o servire bună.

 

 


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare