Ravenna - o destinatie de neuitat


Litoralul Italian are multe de oferit, asa ca, cand si daca aveti ocazia, ar fi pacat sa ratati aceasta zona cu un potential turistic imens.

Ravenna este capitala provinciei cu acelasi nume. Dupa declinul Imperiului Roman, a fost decorata cu numeroase monumente impunatoare.

De-a lungul timpului, multi artisti au lasat aici opera de o valoare incontestabila. Opt dintre ele se afla in patrimoniul UNESCO.

Daca va ganditi la o vacanta in Italia, alegeti Ravenna si nu veti regreta. Aici se impletesc stilul gotic cu cel romantic. Iubitorii de istorie nu trebuie sa rateze vizita la monumentele de mozaic, toate inscrise pe lista Patrimoniului Mondial.  Mesteri in arta mozaicului au infrumusetat, in vremea dominatiei bizantine, numeroase biserici din Ravenna.  Mozaicul a devenit un fel de emblema a orasului, asa ca il intalnim si in hoteluri sau restaurante, ca elemente de decor. Mai mult decat atat, centrul vechi nu este deschis traficului rutier, asa ca puteti admira in voie “bucatile” de istorie ale zonei.

Concediul in Italia, la Ravenna, poate fi minunat alaturi de copii. Acestia se pot zbengui in voie la Parcul de Distractie Mirabilandia, cel mai mare din tara. Aici pot fi admirate diverse specii de pasari. Tobogane cu apa, piscine si plaje artificiale ii asteapta pe copiii mici si mari sa se bucure de frumusetile locului.

 

Daca totusi au mai ramas cu vreo farama de energie dupa ce au vizitat parcul, mergeti cu cei mici  la Planetarium. Locul este vizitat anual de peste 2 milioane de turisti.  Contra unei taxe de 5 euro, puteti admira in voie planetele si stelele. Desi nu se bucura de o popularitate deosebita, comparativ cu alte obiective turistice ale zonei, locul merita atentia turistilor, mai ales a celor care vin insotiti de copii.

Vizitati in Ravenna si Palatul lui Theodoric. Este construit integral din piatra de Istria, in secolul al VII lea si are o arhitectura cu adevarat deosebita.

Un alt obiectiv care merita din plin sa fie vizitat este mormantul lui Dante Aligheri. Izgonit de autoritatile vremii dupa ce a fost acuzat, printre altele, de frauda, a fost condamnat la doi ani de exil. Dupa ce a ratacit o buna bucata de vreme in toata Italia, a ales sa ramana in Ravenna, invitat fiind de catre un nobil. Desi a murit in Florenta, Dante este inmormantat aici. Autoritatile au anulat, in mod simbolic, dupa  687 de ani de la moartea poetului, sentinta care i s-a dat. Ramasitele pamantesti ale poetului au fost ceva vreme subiect de disputa intre fiorentini si calugarii care le furasera. Vestea buna este ca nu se percepe niciun fel de taxa de vizitare a mormantului.

Dupa plimbare, este posibil sa vi se faca foame. Preparatele culinare specifice acestei zone au la baza multe tipuri de carne si fructe de mare. Aveti de ales intre cerb, mistret, fazan, miel, iepure si vita.

Ravenna este, cu siguranta, un oras care merita vizitat. Un oras de-a dreptul spectaculos, care abunda in istorie, cultura si peisaje minunate.


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare