Recomandari turistice pentru Corfu


În fiecare vară, insula Corfu atrage mii de turişti, graţie monumentelor istorice și religioase, satelor pitoreşti, peisajelor și ospitalitaţii localnicilor. Orașul Corfu vă încântă cu obiectivele sale turistice, monumentele din timpurile medievale, printe care Cetatea Veche, noua cetate, Liston și Biserica Sfântul Spiridon, protectorul insulei. Din programul vizitelor nu trebuie să lipsească Insula Soarecelui, Palatul Achilleion, Manastirea Paleokastritsa, pe care le veţi descoperi în rândurile ce urmează.

Castelul Gardiki

Este un castel bizantin din secolul 13, aflăt pe coasta de sud vest a insulei,  într-un cadru de vis, înconjurat de plantaţii de măslini, deasupra satului cu acelaşi nume. Castelul este considerat unul dintre vestigiile arhitecturale cele mai impunătoare din Insulele Ionice, împreună cu Angelokastro, castelul Kassiopi și cele două fortărețe venețiene din oraşul Corfu, Cetatea și Noul Fort.

 La castel se poate ajunge uşor, el fiind vizitat de mii de turişti, în fiecare an.

Oraşul Corfu 

Oraşul Corfu este capitala şi principalul port al insulei şi unul dintre cele mai populate (30.000 locuitori) orașele din Insulele Ionice. Construit pe un promontoriu, oraşul afişează o arhitectură unică, puternic influențată de diferite dominații, cum ar fi siciliană, veneţiană, franceză și engleză. Amalgamul de stil arhitectural oferă oraşului un farmec unic, iar caracterul și atmosfera sa amintesc de orașele italiane Napoli şi Sorrento.

O multitudine de monumente interesante împodobesc oraşul Corfu: Fortareaţa venetiană nouă şi cea veche, Piaţa Sfatului, Piața Sfinților, Academia Ionică și Palatul Sfântul Mihail, piaţa Esplanade (Spinada).

Palatul Achillion

Se află în pitorescul oraş Gastouri, la 10 km de oraşul Corfu. El a fost construit în anul 1890, de catre Elizabeta, Împărăteasa Austriei (Sissi), care a dedicat aceasta reşedinţă de vară eroului grec Ahile. Construcţia nu este renumită numai pentru arhitectura sa, ci şi pentru grădinile sale imperiale.

Plaja Mirtiotissa 

Considerata ultimul paradis al insulei Corfu, plaja este preferata nudiştilor de toate vârstele, fiind un loc izolat şi greu accesibil, între satele Pelekas şi Vatos. Plaja este inconjurată de stânci, păduri de pini, mirt şi tufişuri de cimbru. Este împarţită în 3 zone, dintre care doar cele laterale sunt populate de nudişti.

Paleokastritsa 

Este situat pe coasta de nord-vest a insulei, la 25 km de oraşul Corfu şi este considerat ca fiind unul dintre cele mai frumoase sate din Corfu, ce îmbină în mod neobişnuit turismul cu viaţa monastică a comunităţii. Staţiunea este memorabilă în principal pentru peisaj, plajele excepţionale şi apele ideale pentru înot şi sporturi de apă. Oferă, de asemenea, diverse facilităţi pentru turişti: restaurante, supermarket-uri, cafenele, magazine, baruri. Principala atracţie este plaja din Paleokastritsa, amenajată cu sezlonguri, umbrele, bărci cu motor și canoe de închiriat.

Aqualand

Se află la 7 kilometri distanta de Corfu. Parcul este imens, are o suprafaţă de peste 70000 de metri patraţi şi parcare gratuită. Toboganele sunt innovative şi împartite pe categorii, de la uşoare, până la foarte abrupte.

Palaio Frourio (Fortul Vechi)

Fortul Vechi este o cetate veneţiană aflată pe o insulă stancoasă, în partea de est a oraşului Corfu. Locatia a fost iniţial o peninsulă, dar inventivii veneţieni au săpat un şant cu apă, pentru a o transforma în insulă, pentru mai multă siguranţă. Astazi adăposteşte biblioteca publică din Corfu, precum şi biserica mică a Sf. Gheorghe, construită în 1840.

Insula Soarecelui

Aceasta este simbolul oraşului Corfu. Este o insulă foarte mică, care adăposteşte biserica bizantină Pantocrator, construită în secolul al 11-lea sau al 12-lea. Insula este situate chiar la sud de oraşul Corfu, în apropierea stațiunilor Perama și Kanoni si este considerată un muzeu natural, motiv pentru care accesul vizitatorilor este interzis. Singura zi a anului în care se permite accesul în interiorul mânăstirii este 6 august, când se sărbătoreşte "Schimbarea la Față a lui Isus".

Urmareşte un meci de cricket

Rămăşiţă a zilelor coloniale britanice, în fiecare vară piaţa Esplanade găzduieşte un meci de cricket care are loc între jucători aparţinând clubului de cricket de pe insulă şi o echipa alcătuită din vizitatori.

Sursa aiciSOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare