Roma - locul unde antichitatea renaște


Toată lumea a auzit de acest oraș, Roma, fosta capitală a vechiului imperiu și actuala capitală a Italiei. Rare sunt acele orașe care reușesc să își păstreze vechimea, chiar dacă lumea modernă ne acaparează din ce în ce mai mult. Pot spune că Roma este unul dintre puținele orașe muzeu ale lumii care merită vizitate.

Colosseumul

Putem spune că este emblema orașului. Cred că toată lumea știe că acesta era locul de distracție pentru cetățenii Romei, locul unde cei mai puternici bărbați ai acelor timpuri se luptau până la moarte pentru a scăpa de închisoare sau doar pentru a fi cunoscuți. Astăzi Colosseumul este acaparat de turiștii care vor să vadă simbolul fostului Imperiu Roman.

Monumentul Național a lui Victor Emanuele

Construită în cinstea primul rege al Italiei, grandioasa clădire a Monumentului Național a lui Victor Emanuele făcută toată din marmură albă se află în mijlocul capitalei, unde uimește cu frumusețea și înălțimea sa.

Columna lui Traian

Columna lui Traian este monumentul care prezintă existența noastră, a strămoșilor noștri, dacii. Putem spune că este cel mai sigur "document" care atestă acest lucru. Aceasta se afla în apropiere de Monumentul Național a lui Victor Emanuele.

Fontana di Trevi

Fântâna arteziană, reabilitată în ultimii doi ani, este acum pe lista de simboluri ale Romei, unde mii de turiști vin să o admire și să arunce cu monezi pentru a-și pune o dorință. Figura centrală a Fântânii Trevi este Neptun, zeul mării, care se află într-un car de luptă ce are forma unei scoici.

Pe lângă toate aceste locații minunate, Roma mai găzduiește și cea mai mica țară din Europa, capitala creștinismului catolic, Vatican.

Sursa aiciSOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare