Să ne facem bagajul pentru vacanță!


Cele mai bune sfaturi din partea experților pentru o valiză ușoară.

Cât de dezamăgiți suntem atunci când despachetăm bagajul ajunși acasă după vacanță și observăm că sunt lucruri pe care nu le-am folosit, dar le-am cărat după noi peste mări și țări.
Sub deviza “ne-am pregătit pentru cel mai rău scenari”, ne-am trezit că nu am folosit o bună parte din cele împachetate. Experții în călătorii au un altfel de sfat: “să ne pregătim pentru cel mai bun scenari”.

Valiza potrivită = Bagaj mai mic
Pasul unu este să ne alegem valiza potrivită. Dacă nu încape în compartimentul de sus al aeronavei (dintr-o singură încercare și fără să vină toate stewardezele să împingă cu noi), e timpul să renunțăm la ea și să ne cumpărăm una nouă. Investiția trebuie să fie rentabilă ținând cont că vom folosi aceeași valiză de acum încolo. Mai mult, dacă vom avea o valiză mică, e improbabil să ne luăm mai multe bagaje decât ne-ar trebui – Adam Seper, Editor la BootsnAll Travel Network

Am cu adevărat nevoie de așa ceva?
Acum că avem valiza potrivită, nu ne rămâne decât să o umplem. E greu să alegem ce credem că ne-ar trebui cu adevărat în vacanță și e greu și să renunțăm la articolele noastre preferate de vacanță. Frank Brown, Editor la 1 Bag, 1 World scrie că ar trebui să scoatem toate hainele din șifonier și să le întindem pe parchet. Apoi, cu unul câte unul în mână să ne întrebăm “Am cu adevărat nevoie de el?” și nu să afirmăm: “Cred că ar putea fi folositor...”. Mai mult, toți experții în privința călătorilor sunt de acord că ar trebui să luăm în calcul faptul că fiecare țară pe care o vom vizita este una civilizată, în care există apă curentă și în care ne punem spăla unele lucruri. Chiar dacă suntem în vacanță...

În vacanță ne înnoim
Un alt sfat demn de luat în considerare este cel al Christinei Ricchiuti, Producător la National Geographic blogger de călătorii. Aceasta crede ca în vacanță ar trebui să luăm unele lucruri pe care vrem să le aruncăm și chiar să renunțăm la ele în vacanță, fără să le mai aducem acasă. Iar în locul lor, în bagaj, am putea pune suvenirurile și îmbrăcămintea nouă cumpărate din vacanță. Mai mult, Alex Jimenez, fondator și editor la Travel Fashion Girl, ne recomandă ca în bagaj să avem doar haine care ocupă puțin spațiu și au o greutate mică, nu se șifonează și sunt opace. Iar tema fiecărei călătorii să fie o culoare anume. Astfel, ne vom și asorta în fiecare vacanță.

Și ei se spală pe dinți
Doar dacă nu călătorești într-un sat izolat, de ce să cari cu pasta și periuța de dinți și alte asemenea produse de toaletă pe care le găsim oriunde am merge și le poți cumpăra ieftin și în cantități mici? Isabel Clift, Senior Content Editor la Web Reservations International, scrie că nu are cum să fie o investiție proasta o nouă pastă de dinți atâta timp cât o consumi pe timpul vacanței. Ea ne mai sfătuiește ca ciorapii să-i rulăm și să-i introducem în perechile de pantofi pe care le avem în bagaj.

Însă sfatul cel mai radical îi aparține lui Taylor Welden, designer la Soft Goods Industrial Designer și editor senior la Carryology: “Din tot bagajul pe care vi l-ați propus, reduceți-l la jumătate. Sigur vă veți descurca. E ca o provocare!”

SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare