Tips and tricks de care sa tii cont atunci cand planifici un city break


Cel mai mare dezavantaj al vacantelor lungi este reprezentat de costurile ridicate pe care le implica.

Conform unor studii recente, in topul preferintelor de vacanta ale romanilor de anul acesta, se afla vacanta pe litoralul romanesc, drumetiile si city break-ul. 31% dintre romani au in plan un city break anul acesta.

Unde mergem in vacanta? Este o intrebare care sta pe buzele tuturor celor care se hotarasc sa-si incarce bateriile cu cateva zile de relaxare. Adesea, doua sau trei zile deconectante, departe de rutina, sunt tot ceea ce avem nevoie pentru a ne umple mintea si sufletul de amintiri frumoase si energie pozitiva, atat de necesara in lupta cu stresul si provocarile zilnice.

City break-ul este un produs turistic de vacante scurte, de cateva zile sau un weekend, in destinatii precum localitatile urbane, cu transportul si cazarea incluse. Il poti organiza pe cont propriu sau poti alege unul din multitudinea de oferte puse la dispozitie de agentiile de turism.

Cei mai multi amatori de calatorii nu pierd niciodata ocazia de a face o rezervare pentru un city break catre o destinatie mult visata. Cum putem profita din plin, intr-un timp scurt de locul pe care l-am ales? Iata cateva sfaturi:

  • Opteaza pentru un bagaj redus. Fie ca vorbim despre cazare pe litoral ori la munte, idea principala este sa luam cu noi doar lucrurile esentiale. Cu siguranta ne putem rezuma la doua parfumuri in loc de 5 si la mai putine perechi de incaltaminte, care ocupa un mare volum din cel disponibil.
  • Cazeaza-te la o pensiune, in defavoarea hotelului. Cazarea la hotel, mai ales daca este unul de renume, poate fi considerabil mai scumpa decat cea la o pensiune.
  • Propune-ti un numar rezonabil de obiective. Astfel, sansele unui sejur reusit sunt mai mari. Obiectivele multe se traduc in consum mare de energie iar la un moment dat, oboseala isi va spune cuvantul. Rezultatul: in locul unui city break relaxant, veti avea parte de unul solicitant care va va stoarce de energie.
  • Alege un city break in tara. Poti alege, de exemplu, un oras pe care iti doresti de multa vreme sa il vizitezi sau unul care se afla in apropierea celui in care locuiesti.
  • Daca este posibil, incearca sa cumperi biletele de acces din mediul online, pentru ca in acest fel vei economisi din timp si iti vei planifica si banii de care dispui pentru calatorie mai usor. De asemenea, statisticile au aratat un fapt interesant: cele mai ieftine bilete de avion pot fi cumparate cu 55 de zile inaintea plecarii.
  • Incearca sa vizitezi destinatia de vacanta in afara perioadei de varf. Fie ca vorbim despre litoralul romanesc ori despre statiunile montane, preturile vor fi mai mici daca alegi un city break la destinatia preferata in extra sezon.

Cu putin spirit organizatoric si rabdare, putem avea parte de un city break relaxant si tonic pentru trup si suflet, fara batai de cap si riscuri total inutile.

 


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare