Top 10 atractii turistice in Roma


Capitala Italiei este un oras in care stauetele, relicvele si monumentele se afla la fiecare pas. Roma impleteste cu gratie trecutul si prezentul. Aici, frumusetile istoriei s-au conservat intr-un mod remarcabil. Am intocmit mai jos un clasament al obiectivelor turistice in Roma pe care orice turist ar trebui sa le viziteze.

  1. Colosseum este cel mai celebru si mai mare amfiteatru de pe vremea romanilor. Constructia sa a inceput pe vremea domniei imparatului Vespasian, in anul 72 era noastra si a fost incheiata de catre fiul acestuia, Titus, in anul 80. Cladirea putea adaposti aproximativ 50000 de spectatori si gazduia evenimente precum luptele cu gladiatori.
  2. Bazilica ‘’Sfantul Petru’’ este o biserica de dimensiuni impresionante. Are o inaltime interioara de aproximativ 120 metri si a fost construita pe locul in care se afla mormantul apostolului Petru. Lucrarile de constructie au durat peste 100 de ani.
  3. Panteonul a fost construit in anul 126 si a servit initial drept templu inchinat zeitatilor romane. Incepand cu secolul al VII lea, locul a devenit o biserica catolica.
  4. Muzeele Vaticanului cuprind 54 de incaperi care gazduiesc relicve extrem de importante, printre care Capela Sixtina. Aceasta a fost pictata intre anii 1508- 1512, de catre Michelangelo. Iubitorii de arta vor vedea aici piese unicat, care ii vor impresiona.
  5. Fontana di Trevi este, fara indoiala, unul dintre cele mai frumoase locuri din Roma. Mii de turisti arunca zilnic aici cate o moneda, in speranta ca dorintele li se vor implini. Banii sunt stransi periodic si donati unei organizatii caritabile. Generozitate pentru unii din superstitia altora. Interesant, nu-i asa?
  6. Treptele spaniole fac legatura dintre Piazza di Spagna si biserica franceza Trinita dei Monti. Scarile au fost construite in anul 1725, dupa schitele arhitectilor Alessandro Specchi si Francesco de Sanctis. Anual, sunt ornate cu azalee roz si e lesne de inteles ca peiasjul devine astfel spectaculos. Pentru doamne, despre care stim ca sunt iubitoare de frumos, va fi o imagine de neuitat. Dar suntem siguri ca si domnii vor fi impresionati.
  7. Forul roman a jucat un rol foarte important. Aici aveau loc activitati comerciale, discursuri publice, procesiuni triumfale si alegeri.
  8. Castelul Sant Angelo a fost construit intre anii 135- 139, din beton si roca vulcanica. Cladirea a fost initial mausoleu pentru imparatul Hadrian, urmand ca mai apoi sa devina resedinta pentru papii medievali. Astazi, in incinta castelului se afla un muzeu care a devenit mai popular dupa ce a fost platou de filmare pentru ecranizarea romanului ‘’ Ingeri si demoni’’, scris de Dan Brown.
  9. Piazza Navona se afla pe locul vechiului stadion al lui Domitian iar in prezent se bucura de o mare popularitate in randul turistilor si localnicilor.
  10. In randul celor mai vizitate obiective turistice in Roma se afla si Campo de Fiori, o piateta dreptunghiulara de unde turistii si localnicii pot cumpara flori, condimente dar si fructe si legume.

Roma este un veritabil oras muzeu, care merita cu prisosinta sa fie vizitat.SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare