Top 10 reguli pe care sa le respecti atunci cand iti faci bagajul


Cand te hotarasti sa pleci in vacanta, fie ea lunga sau scurta, prima problema care trebuie sa-si gaseasca rapid o rezolvare este cea a bagajului. Se intampla adesea sa punem in valiza mai multe lucruri decat avem nevoie. Ne intoarcem acasa cu lucruri pe care nu le-am purtat nici macar o data. Iata mai jos cateva reguli care-ti vor garanta un bagaj util si deloc voluminos:

  1. Daca ai un lucru foarte important dar care, dintr-un motiv sau altul, nu-si gaseste locul in bagajul de mana pe care-l ai zilnic, taie-l de pe lista. De cele mai multe ori, personalul hotelier nu-si asuma raspundrea pentru lucrurile pierdute. Laptopul sau aparatul foto se inscriu cu succes pe lista obiectelor pretioase in acest sens. Asigurati-va ca bagajul de mana se incadreaza in standardele acceptate. Atentie insa, in cazul calatoriei cu avionul, nu puneti in bagajul de mana ace, foarfecute, pile, aparate de ras cu lame detasabile.
  2. Daca este posibil, renunta la jeans. Sunt grosi si ocupa mai mult loc decat poti sa-ti imaginezi. In plus, sunt excelente aspiratoare pentru mizeria strazilor pe care circulate.
  3. Cartile sunt, intr-adevar, captivante si ispititoare pentru vacanta, insa sunt mai grele decat par. Mai ales daca le pui in gentile de mana. Daca totusi ti se pare imposibil sa renunti la idee, alege una singura.
  4. Daca ti se pare interesanta idea, ia atatea bagaje cate pot incapea intr-un bagaj de mana. Astfel, in cazul in care il vei pierde, paguba nu va fi prea mare.
  5. Poti sa ai cea mai frumoasa si buna geanta de voiaj, daca nu-ti impachetezi lucrurile intr-un mod eficient, va fi in zadar. Ruleaza hainele, in loc sa le pui teancuri si vei economisi foarte mult spatiu.
  6. Alege imbracaminte obisnuita, in detrimentul celei de ocazie. Stim ca iti face cu ochiul rochia aceea cu paiete pe care tocmai ti-ai cumparat-o, dar iti este cu adevarat necesara in vacanta?
  7. Daca este posibil, renunta la prosoape. Verifica daca unitatea de cazare ofera prosoape si, daca este asa, renunta la cele de acasa. Vei economisi foarte mult spatiu. Mai mult decat crezi.
  8. Nu incerca sa ghicesti vremea. Informeaza-te din timp despre prognoza pentru regiunea in care urmeaza sa-ti petreci vacanta. Daca vei face asta, vei putea sa-ti ajustezi bagajul intr-un mod util.
  9. Incarcatoarele sunt, cu adevarat, un must have. Fie ca vorbim despre cel pentru laptop, aparat foto ori telefon, asigura-te ca le-ai pus in bagaj. In caz contrar, te vei lovi de preturile sufocante cu care acestea se vand in aeroport.
  10. Rezerva spatiu si pentru cumparaturile de vacanta. Suntem siguri ca vei cumpara suveniruri pentru cei dragi. Pentru ca acestea sa nu se transforme intr-o corvoada, asigura-le locul necesar.

Un bagaj corect facut te va ajuta sa te bucuri de vacanta. Fara lucruri inutile care sa ingreuneze zilele de relaxare, ne putem bucura din plin de frumusetile locului pe care am ales sa-l vizitam.


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare