Vacanță la Roma: 6 excursii de o zi din Cetatea Eternă


Roma este unul dintre cele mai minunate orașe pe care le are de oferit Italia și chiar întreaga Europă. Aici o să descoperi o mulțime de obiective turistice fascinante, perfecte pentru toate gusturile. Fie că ești pasionat de încărcata istorie romană, de artă, muzee interesante, plimbări lungi sau restaurante cu meniuri excepționale, la Roma o să găsești toți ce ți-ai putea dori. Totuși, ca să te bucuri din plin de ce are Italia de oferit poți să părăsești capitala și să te îndrepți către alte locuri excelente din apropiere. În funcție de cât timp ai la dispoziție pot să alegi una sau mai multe dintre aceste excursii de o zi din Roma. 
Te vei putea bucura de o mulțime de obiective interesante, dar și de vinuri excelente, mâncăruri tradiționale, shopping, galerii de artă și nu numai. Iată, așadar, șase excursii de o zi din Roma pe care merită să le faci. Ostia Antica Dacă ești fascinat de istoria Imperiului Roman, o călătorie din Roma până la Ostia Antica te va purta în trecut. Aici o să descoperi ruine păstrate excelent ale fostului port al Romei. Din cauza scăderilor nivelului mării, în prezent, portul se află la o distanță de aproximativ 3 km de mare. Cu toate acestea, Ostia Antica este locul perfect pentru cei care vor să exploreze ruine, să descopere case vechi și să se bucure de frumusețea decorațiunilor din marmură, care se găseau în locuințele celor bogați. Dacă vrei să faci excursii de o zi din Roma trebuie să ai neapărat în vedere această călătorie, mai ales că din Capitala Italiei vei ajunge la Ostia Antica în aproximativ o oră. Ca să ajungi aici trebuie să iei metroul de la Termini până la stația Porta S. Paolo, apoi de aici o să iei trenul până la Stazione di Ostia Antica. 
Vei continua drumul pe jos pentru aproximativ un sfert de oră, iar apoi o să descoperi minunatele ruine. Tivoli  Micul orășel Tivoli, care se află la o distanță de aproximativ 30 de km de Roma, este destinația perfectă pentru o escapadă de o zi în afara Capitalei Italiei. Aici te așteaptă o mulțime de atracții turistice interesante, care cu siguranță te vor impresiona. Astfel, în Tivoli trebuie să vizitezi neapărat Villa Adriana. Acest complex impresionat, din care fac parte grădini și clădiri impresionante, a fost construit în secolul al II-lea și se întinde pe o suprafață de 120 de hectare. Aici a locuit Împăratul Hadrian, care în ultimii ani ai domniei sale a ales să plece din Roma și să trăiască aici. Complexul a fost construit folosind inspirație din arhitectura egipteană și greacă. De asemenea, atunci când vizitezi Tivoli trebuie să faci opriri și la Palatul și grădinile Villa d’Este Palace, Villa Gregoriana, Templul din Vesta și Rocca Pia. Castelli Romani Cunoscută sub numele Castelli Romani, la poalele colinelor Alban se găsesc mai multe comune și orășele pline de farmec, excelente pentru cei care vor să se bucure de câte ore de cumpărături, mâncare excelentă și vinuri delicioase. De asemenea, dacă ajungeți în zona Castelli Romani puteți să vizitați și Mânăstirea Abbazia Greca di San Nilo, Palatul Chigi din orașul Ariccia, satul Nemi și Lacul Vulcanic Nemi, Catedrala di San Pietro din orașul Frascati, Lacul Vulcanic Albano sau Ruinele Tusculum din Frascati. 
De asemenea, în orășelul Gandolfo, tot din zona Castelii Romani, puteți să vizitați grădinile papale Giardini di Villa Barberini. Acolo o să faceți o plimbare cu un mini-trenuleț, care vă lasă să admirați în voie aranjamentele florale excelente, pomii fructiferi și nu numai. Se pot face și plimbări la picior, însă acestea trebuie programate în avans. Orvieto Dacă ești interesat de excursii de o zi din Roma atunci trebuie să ai în vedere și o vizită la Orvieto. Aici o să ai parte de o mulțime de atracții turistice deosebite. De departe însă cel mai interesant obiectiv este rețeaua de tuneluri subterane care e folosită de milenii de locuitorii orașului. Un adevărat labirint, aceste tuneluri și camere de sub pământ au servit drept loc de refugiu în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, drept frigidere pentru mâncare, locuri de depozitare a vinului, rute de evadare pentru nobili și nu numai. 
O plimbare pe aici o să te impresioneze cu siguranță. De asemenea, mai poți vizita Domul din Orvieto, Puțul lui San Patrizio, Corso Cavour, Muzeul Arheologiei Naționale sau Palazzo del Popolo. Pompeii Deși ai în față o călătorie ceva mai lungă, vizita în Pompeii se numără printre acele excursii de o zi din Roma pe care nu ar trebui să le ratezi. Așezat la poalele Muntelui Vezuviu, orașul antic Pompeii este un spațiu în care timpul a stat în loc. Ia-ți un ghid audio și descoperă ruinele restaurantelor, magazinelor, caselor, băilor și centrelor religioase și politice care existau în urmă cu 2.000 de ani în Pompeii. 
De asemenea, o să poți să vezi și corpurile celor răpuși de groaznica erupție vulcanică din anul 79 d.H. Florența  
Dacă tot vorbim despre excursii de o zi din Roma, ce părere ai de o vizită în minunatul oraș Florența – Capitala Renașterii? Este unul dintre cele mai iubite orașe din Italia, un loc în care aproape fiecare colț de stradă spune o poveste fascinantă. Numărul atracțiilor turistice din Florența este foarte mare, dar, trebuie neapărat să-ți faci timp să vezi centrul istoric, Domul din Florența, Baptisteriul, Piazza della Signoria, Fântâna lui Neptun, Ponte Vecchio, Palazzo Pitti, Muzeul Galileo, Galeria Uffizi sau Piazzale Michelangelo. 
Care dintre aceste excursii de o zi din Roma îți surâde cel mai mult? SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare