Vizitează cele mai fericite cinci țări ale lumii


Raportul Fericirii în Lume (n.r. - World Happiness Report) este o analiză a Națiunilor Unite prin care se măsoară nivelul calității vieții printre cetățenii fiecărei țări. Aceasta este realizată atât prin datele concrete obținute din partea guvernelor, dar și prin sondaje printre oamenii de rând. Prima apariție a raportului a fost în 2012, iar de atunci 13 țări au dominat topul.

Ce au în comun aceste țări? O formulă câștigătoarea privind guvernarea, un puternic sentiment de apropiere în comunitate, respect reciproc printre cetățeni și în general o calitate bună a vieții.

Dacă plănuiești ca următoarea vacanță să fie una printre oameni fericiți și relaxați, atunci iată Top 5 al țărilor cu cei mai fericiți cetățeni.

5. Finlanda. O țară cu numai 5,2 milioane de locuitori oferă vizitatorilor o relaxare completă. Dovadă și cele 3.3 milioane de saune care se găsesc aproape peste tot în țară, incluzând clădirile de birouri și chiar și Parlamentul

4. Norvegia. Peisajele din Norvegia intră în topul celor mai apreciate din lume. Dacă ai de gând să călătorești printre fiorduri doar cu un cort, Norvegia e locul ideal. Vara se pot face cățărări pe Muntele Skala, unul dintre cele mai înalte din Norvegia, pentru o priveliște unică.

3. Islanda. Pe mulți a surprins prezența Islandei în top ținând cont de criza economica din 2008 care a lovit puternic micuța țară. Totuși, tocmai această recesiune a adus comunitățile de oameni din Islanda mai aproape și astfel s-a format o nouă "eră a turismului". Islanda oferă distracții urbane în Reykjavik, dar și aventuri în aer liber prin numeroase oferte de călătorii.

2. Elveția. În 2015, Elveția a ocupat primul loc al topului. O națiune prosperă cu cetățeni care nu au grija zile de mâine din punct de vedere financiar, Elveția oferă pârtii de ski superbe și un stil de viață sănătos în în aer liber, cu numeroase parcuri pentru cetățenii săi.

1. Danemarca. Nu este pentru prima dată când Danemarca a fost numită țara cu cei mai fericiți cetățeni. Serviciile publice gratuite, cum ar fi cele de sănătate sau de educație, și simțul puternic de comuniune al cetățenilor sunt cele care au plasat țara pe primul loc în top. Din punct de vedere turistic are destul de oferit, dar poate cel mai important lucru de aflat atunci când ești în Danemarca este modul de viață al danezilor, un exemplu pentru întreaga lume.


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare