Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Filtre

Denumire circuit


Destinatie


Categorii


Despre Turcia

Desi turismul a ajuns in Turcia mai tarziu decat in alte tari mediteraneene, tara are kilometri de plaje cu nisip alb si auriu stralucitor idelale pentru un concediu relaxant. In plus, ofera carari ce strabat muntii izolati la altitudini de 5.000 m, paduri si lacuri, dar si temple, biserici, moschei, castele si situri arheologice. Tara ofera activitati sportive variind de la surf la golf si parapanta. Bazarele si specialitatile culinare delicate incanta vizitatorul. Locurile de cazare variaza de la locuinte ieftine, de familie, la hoteluri luxoase, ulimele fiind cele mai cautate pentru sejurur...

Citeste mai mult

Despre Turcia

TURCIA, destinatia de vacanta prefarata a romanilor
Desi turismul a ajuns in Turcia mai tarziu decat in alte tari mediteraneene, tara are kilometri de plaje cu nisip alb si auriu stralucitor idelale pentru un concediu relaxant. In plus, ofera carari ce strabat muntii izolati la altitudini de 5.000 m, paduri si lacuri, dar si temple, biserici, moschei, castele si situri arheologice. Tara ofera activitati sportive variind de la surf la golf si parapanta. Bazarele si specialitatile culinare delicate incanta vizitatorul. Locurile de cazare variaza de la locuinte ieftine, de familie, la hoteluri luxoase, ulimele fiind cele mai cautate pentru sejururi in Turcia.
Calator in Turcia
Pana in anii 1980, vizitatorii straini in Turcia erau mai ales grupuri interesate de istoria antica. Pe urmele lui Homer si ale arheologului Heinrich Schliemann (1822-1890), acestia erau atrasi de marile situri arheologice din Turcia unde feeria Antichitatii prindea viata.
Desi Turcia era deschisa turistilor, putini au acceptat oferta. In afara a trei mari orase - Istanbul, Ankara si lzmir - erau putine hoteluri la standarde internationale si putine drumuri asfaltate. In plus, drumurile nationale turcesti, cel mai mare angajator, au fost angrenate in transportul de materii prime in loc de turisti.
Aeroporturi noi, pentru inlesnirea sosirilor si plecarilor, si drumuri noi bine construite ce strabat peisaje minunate au deschis interiorul Turciei turismului. Totusi, nici noile aeroporturi si drumuri, si nici ospitalitatea turcilor nu pot crea o industrie turistica. Pentru a dezvolta potentialul Turciei ca o destinatie de vacanta era nevoie de un personal hotelier educat si poliglot, o infrastructura pentru transportul turistilor, publicitate si companii dedicate turismului. 
Azi, Turcia este o destinatie turistica importanta, ale carei puncte de atractie sunt statiunile de pe coasta si accesul usor in situri arheologice spectaculoase. Tara ofera si o varietate de activitati sportive. In afara de statiunile litorale axate pe surf si scufundari, si anumite rauri ofera oportuniti extraordinare pentru rafting, mai ales in centru, langa coasta sudica si in regiunile muntoase de langa Erzurum, in nordul Turciei. 
Muntii virgini ai Turciei au potential pentru alpinism si drumetii. Din anul 2000, piscurile duble ale muntelui Ararat, nu departe de granita cu Armenia, au fost deschise vizitatorilor pentru alpinism. La Bursa, in vestul Anatoliei, si Antalya, in sud, schiorii se pot bucura de stratul gros de zapada pana la inceputul primaverii. Vara, aceste regiuni atrag biciclisti montani si calareti.
Turcia are si multe statiuni balneare. Calatoriile pentru tratament, in care vizitatorii se pot ingriji de sanatate si de starea fizica si mentala, duc de la o statiune la alta: de exemplu, de la Bursa la Izmir, Cesme si Pamukkale. Turcii se bucura si de “statiuni balneare naturale", sau izvoare naturale din zonele rurale: exista cel putin 400 de astfel de izvoare in tara.
Legate de moda internationala a vacantelor balneare sunt “croazierele albastre". In timpul acestora, iubitorii de mare se pot bucura de croaziere de mai multe zile intr-o barca traditionala din lemn, cu opriri in unele din cele mai frumoase golfuri, din Bodrum pana in Antalya. 
In sfarsit, Turcia atrage vizitatorii care vin in tara ca pelerini. Musulmani si crestini deopotriva sunt atrasi de siturile cele mai insemnate. Multi crestini viziteaza locurile unde apostolul Pavel s-a oprit pe parcursul calatoriilor sale misionare si sunt atrasi de Efes, unde Maria, mama lui Isus, si-ar fi trait ultimii ani din viata.
Conservare ecologica
Partea negativa a succesului industriei turistice a Turciei a fost o explozie necontrolata in constructii. Autoritatile turce sunt foarte constiente de faptul ca viitorul turismului se afla intr-o dezvoltare axata pe oameni si nu in acoperirea coastei frumoase a tarii cu turnuri neatragatoare de beton. Cu acest gand, autoritatile au pus la cale un plan pe cinci ani pentru noile zone turistice, atat in interior cat si pe tarmurile Marii Negre. Planurile pentru cladiri extrem de controlate si inspectiile anuale fac parte din acesta politica.
Azi, peste zece milioane de vizitatori straini vin anual in Turcia, multi pentru perioade lungi. Dublarea acestui numar nu mai este doar un vis imposibil.
Riviera turca
Riviera turca are cateva situri antice faimoase precum Licia, Pamfilia si Cilicia, pe coasta, si Pisidia si lsauria, in centrul muntos si rapos. In acest mediu natural minunat, copacii cresc fara teama de inghet sau zapada, iar portocalele, bananele, strugurii si maslinele se coc in cele mai vii culori. Alexandru cel Mare, apostolul Pavel, imparatul Hadrian si cruciatii si-au lasat aici amprenta. Dupa cucerirea otomana, zona de coasta a Mediteranei de Sud a fost extrem de neglijata pana la sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. 
S-au intreprins multe incercari de a transforma Turcia intr-o destinatie de vacanta ca alte tari mediteraneene. Abia dupa ce a fost lansat Proiectul de Dezvoltare a Turismului in Anatolia de Sud (cunoscut si ca Proiectul Kemer), cu ajutor financiar din partea Bancii Mondiale, a inceput perioada prospera. In anii 1980, drumurile pietruite de carute, fermele si livezile de portocali din jurul Antalyei au fost transformate intr-o regiune turistica infloritoare cu sate de vacanta, porturi de ambarcatiuni si drumuri panoramice.
Aceasta fasie de coasta a devenit ulterior cunoscuta drept Riviera turca sau “coasta de turcoaz”. Ea se intinde din Fethiye, in vest, spre Alanya in est, cu zona centrala in jurul Antalyei si Parcul National Olympos. O consecinta a acestui fapt a fost ca, pe parcursul a doua decenii, populatia Antalyei a crescut de la 250.000 la 600.000 de locuitori.
Riviera turca a devenit atat de populara incat e in pericol sa fie supradezvoltata.
Info De Calatorie
Vaccinari: Nu sunt necesare vaccinari. Sunt recomandate vaccinarile impotriva tetanosului, difteriei, poliomielitei si hepatitei A. 
Vama: Pot fi introduse fara taxe articole de uz personal si cantitati limitate de tigari, tutun, bauturi alcoolice, parfum si cadouri in valoare de pana la 255 de euro. Este recomandata declararea obiectelor de valoare. Pot fi introduse cantitati nelimitate de moneda nationala si straina, dar pot fi scoase doar pana la valoarea de 5.000 de dolari. 
Moneda: 1 lira turceasca (TL) = 100 kurusi. Exista bancomate in zonele urbane. Cecurile de calatorie sunt acceptate la banci, birouri de schimb valutar si hoteluri mari. Cartile de credit sunt acceptate la hoteluri si restaurante si in unele magazine. Moneda euro este acceptata in zonele turistice de-a lungul coastei. 
Transport: Reteaua de drumuri asfaltate este relativ buna, iar drumurile mici nu sunt pavate. Cel mai folosit mijloc de trasnport public este autobuzul. Aeroporturi intemationale exista la lstanbul, Ankara, lzmir, Dalaman si Antalya. Pentru soferi: Sunt necesare un permis de conducere national, certificatul de inmatriculare a masinii si asigurarea carte verde. Limita de viteza este de 50 km/h in localitati, de 90 km/h in afara localitatii si de 130 km/h pe autostrada. Autostrazile sunt cu taxa. Este permisa utilizarea telefonului mobil la volan doar cu un dispozitiv hands-free. Limita de alcoolemie: 0. Se circula pe dreapta.
Cazare: In centrele turistice exista o gama variata de locuri de cazare, de la hoteluri de 5 stele la moteluri confortabile si pensiuni ieftine. Exista de asemenea camine pentru tineret si locuri de campare.
Perioada optima de vizitare: Perioadele optime de vizitare sunt primavara si toamna in centrul tarii, iar pe coasta sezonul tine din iunie in octombrie. 
Numere de urgenta: Politie 155; Salvare 112; Pompieri 110; Asistenta rutiera 0212/2786214 (ITOK)
Filtreaza Aplica Filtre
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 1 circuite

Istanbul (autocar) - Revelion 2019

Circuite Autocar

Itinerariu: Turcia

Durata: 5 nopti

Plecari: 29 decembrie