Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Filtre

Cauta hotel


Stele


Destinatie


Categorii


Cazare Cazanele Dunarii

Clisura Dunării sau Defileul Dunării (în sârbă Banatska Klisura, cu alfabetul chirilic: Банатска Клисура) este o regiune geografică situată de-a lungul malului nordic al Dunării, în sudul Banatului.

Citeste mai mult

Cazare Cazanele Dunarii


Clisura Dunării sau Defileul Dunării (în sârbă Banatska Klisura, cu alfabetul chirilic: Банатска Клисура) este o regiune geografică situată de-a lungul malului nordic al Dunării, în sudul Banatului. Regiunea, care se află pe teritoriile județelor Caraș-Severin și Mehedinți, este limitată de râul Nera la nord-vest și de Cazanele Dunării la est. Spectaculoasă din punct de vedere geografic, zona este, de asemenea, foarte importantă din punct de vedere al biodiversității, pe cuprinsul ei aflându-se un număr important de rezervații naturale, înglobate în prezent în Parcul Natural Porțile de Fier.
Cele mai mari așezări din Defileul Dunării sunt municipiul Orșova și orașul Moldova Nouă. Tot din Clisura Dunării fac parte și comunele Socol, Pojejena, Coronini, Gârnic, Sichevița, Berzasca din județul Caraș-Severin, precum și Svinița, Dubova, Eșelnița, Ilovița și Breznița-Ocol din județul Mehedinți.

Defileului Dunării este locuit de români majoritari și de sârbi. Unele localități au o majoritate sârbă. Acestea sunt: Socol, Pojejena și Svinița. Mai există și o comunitate de cehi, mai ales în jurul localității Gârnic, mai precis în localitățile Bigăr și Eibenthal. Un număr important de germani putem întâlni și în Orșova.

După desele cuceriri și recuceriri reciproce turco-austriece (sec. XVII-XVII), regiunea Defileului Dunării a fost organizată pînă la finele Primului Război Mondial ca Frontierei militare bănățene și era împărțită în sectorul "vlahilor" (români) și cel al ilirilor (sârbi).

Sursa: wikipedia
Filtreaza Aplica Filtre
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 6 hoteluri

Orsova, Romania
Cazare Cazanele Dunarii

Pensiunea Damiro este situata in zona Clisurii Dunarii in municipiu Orsova Damiro va ofera urmatoarele dotari Cazare-zece camere duble triple si un apartament toate dotate la standarde de trei stele plusbaie proprie uscator de par frigider aer c . . .

Eselnita, Romania
Cazare Cazanele Dunarii

Amplasare situata pe Clisura Dunarii in localitatea Eselnita Facilitati pensiune 28 camere dispuse in 2 corpuri Pensiunea Danubia 4 - 5 camere duble si 1 apartament Casa Danubia 3 - 22 camere duble matrimoniale restaurant terasa pe malul Dunarii p . . .

Dubova, Romania Vezi locatia pe harta
Cazare Cazanele Dunarii

Pensiunea Decebal este situată in Dubova pe malul Dunării Pensiunea Decebal organizeza excursii pe Dunăre şi la peşterile din jur In apropiere sunt disponibile facilităţi pentru practicarea de sporturi nautice Toate camerele 12 camere si 3

Dubova, Romania Vezi locatia pe harta
Cazare Cazanele Dunarii

Cabana Delfinul este asezata intr-o zona pitoreasca pe malul Dunarii la poalele muntelui pe Clisura Dunarii la intrare in Cazanele MariCabana turistica Delfinul este asezata intr-o zona pitoreasca pe malul Dunarii la poalele munteluide aici puteti ad . . .

Dubova, Romania
Cazare Cazanele Dunarii

Prin energie indaratnicie si rabdare Dunarea a spart ziduri de piatra despartind Carpatii de Balcani Dupa ce intra in Romania pe la Bazias Dunarea descrie unul dintre cele mai fascinante trasee din lungul celor 2860 km pe care ii strabate de la izvoa . . .

Eselnita, Romania Vezi locatia pe harta
Cazare Cazanele Dunarii

Pensiunea Steaua Dunarii este prima pensiune construita in zona Parcului Natural Portile de Fier care si-a deschis portile pentru turistii romani si straini Acest lucru se intampla in anul 2001 de atunci si pana in prezent fiind in continua dezvoltar . . .