Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Filtre

Denumire circuit


Destinatie

Vezi mai mult

Despre Italia -

Italia - Destinatie traditionala de calatorie la Marea MediteranaPoate ca e doar un simplu cliseu, dar Italia este cu adevarat tara diversitatii si a contrastelor: orasele sunt pline de viata, desi timpul pare ca a incremenit in muntii indepartati sau in unele sate pescaresti. In fiece colt de tara, pe campuri sau prin gradini, vizitatorul descopera marturii emotionante ale unui trecut maret, care dateaza din epoca romanilor, a grecilor si a etruscilor. Natura ofera privelisti inegalabile: salbaticie in Abruzzi si...

Citeste mai mult

Despre Italia -


Italia - Destinatie traditionala de calatorie la Marea Mediterana
Poate ca e doar un simplu cliseu, dar Italia este cu adevarat tara diversitatii si a contrastelor: orasele sunt pline de viata, desi timpul pare ca a incremenit in muntii indepartati sau in unele sate pescaresti. In fiece colt de tara, pe campuri sau prin gradini, vizitatorul descopera marturii emotionante ale unui trecut maret, care dateaza din epoca romanilor, a grecilor si a etruscilor. Natura ofera privelisti inegalabile: salbaticie in Abruzzi si in Alpi, vulcani in sud, izvoare fierbinti si pesteri stranii din mai multe zone, precum si un litoral de o frumusete frapanta. Toate acestea fac din orice sejur circuit sau Italia o experienta unica.
Calator in Italia
Italia a fost mereu destinatia preferata a celorlalti europeni. Mostenirea Antichitatii, dar si cultura urbana de inalta tinuta au facut ca multi artisti din nord sa se adune in Italia de-a lungul secolelor. Ei aspirau sa vada operele de arta de aproape si sa invete de la maestrii italieni. Principalele zone de atractie erau, si inca sunt, Toscana cu orasele ei incarcate de istorie, Venetia si Roma, dar si drumul spre sud, catre Napoli. Apogeul acestui turism artistic de masa a fost atins in epoca Marelui Tur din secolului XVIII si XIX, majoritatea vizitatorilor sosind din Germania, Marea Britanie si, mai tarziu, din SUA.
Pe langa fascinatia artelor, entuziasmul pentru incantatoarele zone rurale, caldura si stilul de viata meridional erau motive suficiente pentru o calatorie inspre sud. Odata cu aparitia mijloacelor moderne de transport si cu dezvoltarea trecatorilor alpine, calatoria a devenit, in a doua jumatate a secolului XIX, mult mai usoara. In aceasta perioada s-a intensificat turismul la Marea Adriatica si pe Riviera italieneasca. Rimini, Viareggio, Bibione, Cattolica, Jesolo si Grado sunt unele din cele mai renumite statiuni aflate in continua dezvoltare.
Atractia exercitata de orase ca Pisa, Florenta, Siena sau Venetia e de necontestat. Eterna Roma nu e vizitata doar pentru comorile din perioada romana si din Renastere, dar si in calitate de centru spiritual al romano-catolicilor, pentru care o vizita la Vatican reprezinta un fel de pelerinaj.
Venetia - La Serenissima
Venetia este unul din cele mai vizitate orase din Italia. “Orasul de pe apa” a fost creat din insulitele lagunei, in care pescarii isi cladisera odinioara colibele. In urma transformarii lagunei in port natural, Venetia a devenit in Evul Mediu timpuriu un centru al negotului cu grane si cu sare. Odata cu cresterea puterii sale economice si politice, cladirile s-au extins si pe insulele dimprejur, iar in alte locuri au fost instalati piloni pe fundul marii, care au servit drept fundatii pentru palate grandioase, biserici sau simple locuinte. Cladirile s-au inaltat rapid, inconjurate de apa, fiind accesibile numai cu gondola sau traversand pe poduri.
Intinderile de apa neocupate de constructii au devenit rute de transport sub forma de canale. Se estimeaza ca sunt 160 de astfel de canale, dar nu se cunoaste numarul lor exact. Artera principala este Grand Canal, de 35-70 m latime si 3,8 km lungime. Centrul plin de stralucire al orasului se gaseste in Piazza San Marco, inconjurata de vechea si noua cladire a Palazzo dei Procuratori, candva birourile guvernamentale ale inaltilor oficiali ai Republicii Maritime Venetia. Bazilica San Marco, care inchide piata la est, a fost construita in a doua jumatate a secolului XI si prezinta un corp central si cinci cupole pe un plan in forma de cruce. Mozaicurile care decoreaza cupola reprezinta o parte insemnata a unui patrimoniu inestimabil.
Din turnul orologiului, de 99 m inaltime, panorama orasului e absolut spectaculoasa. Traversarea din Piazza San Marco catre Molo, portul de odinioara, se face prin piata ocupata de Palatul Dogilor, care a fost secole de-a randul resedinta conducatorilor alesi ai Venetiei. Constructia a inceput cam pe la mijlocul secolului XIV, dar infatisarea i-a fost modificata prin adaugiri succesvie. Numeroasele palate construite de aristocratie de-a lungul Grand Canal sunt de dimeniuni modeste. Unul din cele mai vechi este Casa de Aur (Ca' d'Oro) cladit intre 1421 si 1436, in stil gotic. Palazzo Papadopoli, construit in 1575, e un exemplu excelent de arhitectura renascentista. 
Poti “merge” pe strada principala din Venetia, pe Grand Canal, doar cu o barca sau o gondola - una din experientele unice pe care ti le ofera orasul. Ponte di Rialto, construit catre sfarsitul secolului XVl, este cel mai fotografiat pod din lume. Aceasta capodopera arhitecturala, care pana in 1854 era singurul pod peste Grand Canal, este o arcada de marmura cu o deschidere de 28 m largime. Dintre numeroasele biserici din Venetia ar trebui totusi mentionata macar Santa Maria della Salute. Biserica in stil baroc a fost construita ca implinire a promisiunii pe care a facut-o dogele in timpul ciumei din anul 1630. Din 1631 pana in 1687 a fost construita cupola imensa, dupa planurile realizate de Baldassare Longhena (1598-1682).
In ciuda frumusetii care-ti taie rasuflarea, Venetia se confrunta cu probleme foarte serioase. Pericolul vine de la inundatii. Scufundarea lenta, dar continua a orasului (23 cm doar in ultimul secol) a putut fi stopata, dar ridicarea nivelului apei in Marea Adriatica reprezinta o amenintare permanenta. Au fost luate in discutie proiecte judicioase care sa protejeze orasul de inundatiile provocate de furtuni prin construirea de diguri si s-au obtinut fonduri din donatii caritabile, dar pana in prezent nu s-a realizat nimic.
Festivaluri din abundenta
O atractie deosebita pentru vizitatorii sositi in Italia sunt festivalurile care se tin mereu vara. Cel mai popular este, probabil, festivalul de la Verona (la care se obtin foarte greu bilete), unde amfiteatrul roman ofera un decor impresionant pentru mult asteptatele spectacole de opera. Dar festivaluri de tot felul se desfasoara in multe alte orase ale Italiei. “Saptamanile musicale” din Stresa, pe malul Lago Maggiore, au loc pe isola Bella si isola Madre. In Spoleto se poate lua parte la festivaluri de teatru, muzica si dans, de la jumatatea lui iunie pana la jumatatea lui iulie. Cateva festivaluri din Sicilia au obtinut o reputatie internationala: in Taormina, teatrul, opera si proiectiile de film sunt organizate in decorul teatrului antic grecesc, dupa cum in amfiteatrele de la Segesta si Siracuza au loc, din mai si pana in iunie, o serie intreaga de spectacole teatrale.
Festivaluri cu tematica istorica sunt, de asemenea, organizate in multe orase. Sunt bine-cunoscute jocurile calare (Il Palio) din Siena si Ravenna, ca si intrecerile cu gondole din Venetia si Pisa. Multe festivaluri se orienteaza catre muzica clasica, dar si iubitorii de jazz sau de muzica moderna gasesc in Italia suficiente posibilitati de distractie. Festivalul de jazz care are loc la San Vito in Sicilia si festivalul de jazz, etno-rock si muzica de avangarda de la Torino se bucura deopotriva de o mare reputatie internationala. La Venetia, Festivalul de Film e un eveniment de exceptie. Festivalul a inceput in 1932 in timpul Bienalei de arta si s-a tinut mereu de atunci, la fiecare doi ani, in luna august. Cel mai renumit eveniment al Venetiei este carnavalul din luna februarie, cand orasul se umple de petrecareti cu masti si costume.
Info de calatorie:
Vaccinari: Nu se cer vaccinari. 
Vama: Cetatenii din UE nu au restrictii in privinta bunurilor si banilor cu care intra sau ies din tara. Exista obligativitatea declararii valutei straine in echivalentul a 12.500 euro sau mai mult.
Moneda si mijloace de plata: 1 euro = 100 centi. Exista bancomate. Cecurile de calatorie pot fi schimbate la toate bancile si birourile de schimb valutar. Principalele carti de credit sunt acceptate in toate hotelurile si restaurantele.
Transport: Drumurile si sistemul feroviar sunt foarte bune. Trebuie achitata o taxa de autostrada. Bacuri leaga Sardinia, Sicilia, Elba, lschia si Capri cu restul tarii. Barci cu motor si hidroplane circula regulat de-a lungul coastelor. Aeroporturi internationale exista la Roma, Bologna, Catania, Pisa, Genova, Milano si Napoli. Pentru soferi: Pennisul de conducere ,rational si certificatul de inmatriculare a masinii sunt suficiente. Se recomanda o asigurare carte verde. Limita de viteza e de 50 km/h in localitati, 90 km/h in afara localitatii si de 110 sau 130 km/h pe autostrada (se circula cu farurile aprinse). Folosirea telefonului mobil in timpul condusului nu e permisa decat cu utilizarea sistemului hands-free. Limita de alcoolemie: 0,5. Se circula pe dreapta.
Cazare: Hotelurile sunt clasificate pe cinci stele, iar pensiunile pe trei stele. Exista multe hanuri si hosteluri pentru tineret. Gama de case de vacanta sau de apartamente si de locuri de campare este vasta.
Perioada optima de vizitare: Cea mai buna perioada pentru o vacanta pe Riviera sau pe coasta Marii Adriatice e din mai pana in septembrie. Climatul bland al primaverii si al toamnei e potrivit pentru calatoria in sudul Italiei. Sezonul de schi in Alpii Italieni se intinde din decembrie pana in martie.
Numere de urgenta: Politie 112; Salvare 118; Pompieri 115; Asistenta rutiera (Automobil Clubul Italian ACI) 116
Filtreaza Aplica Filtre
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 23 circuite

Itinerariu: Italia

Durata: 7 nopti

Plecari: 4 mai, 20 mai, 10 iunie, 10 iulie, ...

Itinerariu: Italia

Durata: 5 nopti

Plecari: 2 mai

Itinerariu: Italia

Durata: 7 nopti

Plecari: 17 iulie, 8 august, 21 septembrie

Itinerariu: Italia

Durata: 7 nopti

Plecari: 31 mai

Itinerariu: Italia

Durata: 7 nopti

Plecari: 10 mai, 17 mai, 24 mai, 31 mai, ...

Itinerariu: Franta

Durata: 8 nopti

Plecari: 21 mai, 17 septembrie

Itinerariu: Italia

Durata: 6 nopti

Plecari: 27 mai

Itinerariu: Italia

Durata: 8 nopti

Plecari: 22 iulie, 5 august

Itinerariu: Italia

Durata: 8 nopti

Plecari: 17 iunie, 26 august

Itinerariu: Italia

Durata: 8 nopti

Plecari: 30 aprilie, 18 mai, 25 mai, 1 septembrie

Itinerariu: Italia

Durata: 8 nopti

Plecari: 17 septembrie

Itinerariu: Italia

Durata: 6 nopti

Plecari: 28 aprilie, 1 mai, 3 mai, 17 mai, ...