Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Filtre

Denumire circuit


Destinatie

Vezi mai mult

Despre Spania -

Spania este o destinatie de vacanta ideala: peisajele ei sunt multiforme si diverse si le ofera vizitatorilor toate posibilitatile de a se bucura de activitati recreative. Insulele Baleare si Canare sunt ideale ca destinatie alternativa cand iernile devin neplacut de reci in Europa. Pentru turistii interesati de cultura si de istorie, oferta Spaniei este foarte vasta: orase unice si sate impresionante unde istoria este inca vie, fortarete si castele, palate fascinante din perioada maura si muzee de clasa mondiala.

Citeste mai mult

Despre Spania -

Spania, soare, nisip si multa cultura
Spania este o destinatie de vacanta ideala: peisajele ei sunt multiforme si diverse si le ofera vizitatorilor toate posibilitatile de a se bucura de activitati recreative. Insulele Baleare si Canare sunt ideale ca destinatie alternativa cand iernile devin neplacut de reci in Europa. Pentru turistii interesati de cultura si de istorie, oferta Spaniei este foarte vasta: orase unice si sate impresionante unde istoria este inca vie, fortarete si castele, palate fascinante din perioada maura si muzee de clasa mondiala.
Calator in Spania
Spania este una dintre cele mai vizitate destinatii de vacanta din Europa, in 2001 s-a clasat pe primul loc pe scara popularitatii. Majoritatea turistilor sunt atrasi de plajele nisipoase si calde, in ciuda numeroaselor atractii culturale, arhitecturale si istorice existente.
Centru geografic si politic: Madrid
Capitala Spaniei, Madrid, este situata la 650m deasupra nivelului marii. Aici predomina clima continentala, cu ierni reci si veri fierbinti; primavara si toamna sunt cele mai bune anotimpuri pentru a vizita Madridul. Orasul este un nod de trafic al sistemului rutier si feroviar national. Pana la inceputul secolului XX, a fost un oras exclusiv rezidential - nu existau fabrici moderne. Puterea si banii se aflau la Madrid - de aici guvernul si functionarii conduceau tara si tot aici aristocratia si-a construit palate frumoase. Abia in anii 1920 a inceput o dezvoltare industriala modesta. In 1935, populatia Madridului a ajuns la un milion de locuitori, iar pana in 1976 a ajuns la patru milioane. In prezent, Madridul este principalul centru financiar si de servicii din Spania, dar si orasul unde isi au sediul mari corporatii industriale. Madridul a fost considerat mult timp un oras plictisitor, conservator si linistit, dar acum este recunoscut ca o metropola exceptional de activa. Cartierul Latin debordeaza de vitalitate. Printre principalele obiective culturale de vizitat in capitala sunt cele trei mari muzee - celebrul Prado cu colectiile lui de arta excelente, Museo Thyssen-Bornemisza si Centra de Arte Reina Sofia - ca nu mai vorbim de splendidul palat regal si de mai multe parcuri extraordinare.
Castilia: inima Spaniei 
De la Madrid este usor sa faceti o excursie in muntii Sierra Guadarrama. In aceasta regiune, regele Felipe lI (1527-1598) a poruncit sa fie construit palatul Escorial - un edificiu manastiresc intr-un stil clasic auster, cu mobilier splendid si cu opere de arta. De aici el a condus un imperiu enorm - peste o zecime din omenire, precum si regiuni intinse din America de Sud. Filipinele ii poarta numele din perioada in care erau colonie spaniola. La Salamanca, vechiul si maretul oras universitar din nord-vest, se poate ajunge usor cu trenul. Ca nicaieri altundeva, veti gasi aici multe monumente arhitectonice plateresti si renascentiste. Intre zidurile orasului exista doua catedrale si universitatea fondata in secolul Xlll. In nord-vest se inalta Segovia pe un deal stancos. Doua dintre principalele ei atractii sunt castelul Alcazar si apeductul roman din secolul I d.Hr. Peisajul istoric al Castiliei isi datoreaza numele cuvantului castillo (castel), aici existand mai multe castele fortificate bine conservate, construite in stiluri arhitecturale complet diferite, in secolele XI si XII, care se inalta marete in decorul montan. Zidul enorm al orasului Avila (in nord-vestul Madridului}, cu o lungime de circa 2.500 m, este inclus pe lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO. La Toledo, pe raul Tag, vizitatorul gaseste istorie la tot pasul. Vizigotii si-au stabilit aici capitala in secolul VI, iar in Evul Mediu a fost centrul multor culturi: evrei, mauri si crestini convietuiau pasnic. Artistul El Greco s-a stabilit aici in 1577 si multe dintre operele sale pot fi vazute in oras.
Nordul Spaniei: Galicia, Asturia si regiunea basca
Nordul este complet diferit de mari zone ale Spaniei. Aici clima este mai maritima, precipitatiile sunt abundente si peisajul verde. Coasta Galiciei de la Atlantic este unul dintre cele mai atractive peisaje din nordul Spaniei. Pornind din Franta si traversand Pirineii, cel mai cunoscut drum folosit de pelerini in Evul Mediu ajunge la Santiago de Compostela. De-a lungul drumului sunt sate pitoresti si catedrale, precum cele din Leon, Pamplona si Astorga. Masivul muntos Picos de Europa, de pana la 2.648 m, domina relieful Asturiei si al Cantabriei. Aici veti gasi Covadonga, cel mai vechi parc national din Spania. Centrul Cantabiei este Santander, un oras-port animat. In Cantabria si in regiunea basca se gasesc cele mai intinse paduri de fagi, castani si stejari din toata peninsula. Coasta basca (Costa Vasca) este foarte accidentata. Golfulete stancoase si faleze abrupte alterneaza cu plaje nisipoase. Bilbao este cel mai mare port comercial din Spania; o atractie moderna este spectaculosul Museo Guggenheim.
Estul Spaniei: de la Pirinei la Costa Blanca
Muntii Pirinei, din nord-estul tarii, sunt ideali pentru drumetii, pentru ca formeaza una dintre ultimele regiuni montane ramase nealterate in Europa. Pe partea spaniola, exista doua parcuri nationale frumoase (Aiguestortes si Ordesa). Satele izolate intr-un decor pitoresc: dau un caracter unic muntilor inalti. Coasta catalana este salbatica in nord, iar in sud predomina plajele nisipoase. Pe langa Barcelona cu monumentele ei arhitecturale unice proiectate de Antoni Gaudi si cu orasul vechi gotic (Barrio Gotic), alte obiective culturale si istorice de interes sunt manastirile vechi (Montserrat, Poblet si Ripoll), ruinele romane de la Tarragona, precum si catedralele de la Zaragoza, Valencia si Murcia. ln afara de statiunile de pe Costa Brava, satele medievale din regiunea rurala merita vizitate. Spre sud se intind Costa del Azahar si Costa Blanca. Valencia este situata in mijlocul unei huerta fertile cu multe plantatii de portocali. Aici se afla muzeul Ciutat de Ies Arts i de Ies Ciences (Orasul Artelor si Stiintelor), proiectat de arhitectul Santiago Calatrava.
Sudul Spaniei: Andaluzia - tinutul contrastelor
Andaluzia se intinde in partea sudica a Spaniei si prezinta un relief variat, de exemplu regiunea desertica Almeria, lantul muntos Sierra Nevada acoperit de zapada, plajele de pe Costa del Sol cu nisipul lor fin si mlastinile din Parcul National Coto Dofiana. Mostenirea maura este reprezentata de desavarsita moschee (mezquita) din Cordoba construita in secolul XII, de uluitorul palat Alhambra din Granada, precum si de Giralda (clopotnita) din secolul XII si de Reales Alcazares din Sevilia. Catedrala gotica din Sevilia este cea mai mare din Europa. Orasul maur Ronda se inalta pe o stanca de calcar intr-o pozitie spectaculoasa. Drumetii sunt atrasi si de parcul natural El Torcal cu stancile lui de calcar care seamana cu niste farfurii puse unele peste altele. De-a lungul coastelor sudice ale Sierrei Nevada se gasesc vaile inalte din regiunea Alpujarra, cu satele ei varuite cocotate pe versanti.
Picturi rupestre preistorice
Homo sapiens au venit din Africa in Europa Centrala si prin Peninsula Iberica. In Spania, ei au lasat primele urme artistice, cele mai frumoase fiind la Altamira langa Santander (Cantabria) in nordul Spaniei. Aceste picturi au fost descoperite in 1879. Aproape 100 de imagini de animale sunt pictate pe peretii pesterilor. Picturile au o vechime de aproximativ 16.000 de ani si sunt considerate unele dintre cele mai pretioase opere de arta din Paleolitic. Multi s-au indoit ca un om dintr-o perioada atat de timpurie ar fi fost capabil sa creeze asemenea opere de arta, pana cand picturi rupestre similare au fost descoperite in Franta, dupa 1900. Tot langa Santander sunt si cele patru pesteri de la Puente Viesgo si pestera la Garma, cu picturi rupestre din Paleolitic.
Info de calatorie
Vaccinari: Nu se cer vaccinari.
Vama: Articolele de uz personal din UE pot fi introduse fata restrictii. Sumele in moneda nationala sau in valuta straina echivalente cu 6.000 de euro sau mai mari trebuie declarate la introducerea in tara.
Moneda si mijloace de plata: 1 euro = 100 centi. Exista bancomate peste tot. Cecurile de calatorie sunt acceptate de banci, birouri de schimb valutar si hoteluri. Principalele carti de credit sunt acceptate in banci, hoteluri si magazine.
Transport: Sistemul rutier este bine organizat. Sistemul feroviar leaga orasele si satele. Hidroavioane si feriboturi pentru autovehicule fac curse regulate intre continent si Insulele Baleare si Canare, precum si pana la Ceuta, in Tanger. Aeroporturi internationale sunt la Madrid, Barcelona, Valencia, Alicante, Palma, Las Pamas si Santa Cruz de Tenerife, printre altele. 
Pentru soferi: Sunt suficiente un permis de conducere national si un certificat de inmatriculare a vehiculului. Este recomandata asigurarea carte verde. Limita de viteza este de 50 km/h in localitati, 90 km/h in afara localitatii si de 110-120 km/h pe autostrada. Aproape pentru toate autostrazile se percep taxe. Vorbitul la telefonul mobil in timpul condusului este permis numai cu sistem hands-free. Limita de alcoolemie: 0,5. Se circula pe dreapta.
Cazare: Hotelurilt- sunt clasificate in cinci categorii, iar pensiunile in trei. Exista un numar mare de case de vacanta, mai ales in zonele turistice. Campinguri se gasesc mai ales de-a lungul coastei. 
Perioada optima de vizitare: Cele mai bune perioade sunt primavara si toamna. Pe Costa Brava, Costa del Sol si in Insulele Baleare sezonul turistic dureaza de la inceputul lui aprilie pana in octombrie, in Insulele Canare, tot anul, iar in statiunile unde se pot practica sporturi de iarna, din decembrie pana in martie. 
Numere de urgenta: 112 (numar european de urgenta)
Filtreaza Aplica Filtre
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 19 circuite

Itinerariu: Spania

Durata: 6 nopti

Plecari: 26 iunie, 24 iulie, 16 august, 4 septembrie

Itinerariu: Spania

Durata: 7 nopti

Plecari: 8 mai, 15 mai, 22 mai

Itinerariu: Spania

Durata: 8 nopti

Plecari: 2 mai

Itinerariu: Spania

Durata: 8 nopti

Plecari: 21 aprilie

Itinerariu: Spania

Durata: 8 nopti

Plecari: 23 aprilie, 30 aprilie

Itinerariu: Spania

Durata: 7 nopti

Plecari: 19 aprilie, 26 aprilie, 10 mai, 17 mai, ...

Itinerariu: Spania

Durata: 9 nopti

Plecari: 31 mai, 1 septembrie, 21 octombrie

Itinerariu: Spania

Durata: 7 nopti

Plecari: 30 aprilie

Itinerariu: Spania

Durata: 7 nopti

Plecari: 26 mai, 9 iunie, 16 iunie, 23 iunie, ...

Itinerariu: Spania

Durata: 7 nopti

Plecari: 18 aprilie, 25 aprilie

Itinerariu: Spania

Durata: 6 nopti

Plecari: 1 mai, 28 mai, 19 iunie, 16 iulie, ...

Itinerariu: Spania

Durata: 7 nopti

Plecari: 1 mai

Itinerariu: Spania

Durata: 11 nopti

Plecari: 8 mai, 15 iunie, 17 august, 8 septembrie

Itinerariu: Spania

Durata: 7 nopti

Plecari: 3 mai, 10 mai, 17 mai, 24 mai, ...

Itinerariu: Spania

Durata: 7 nopti

Plecari: 18 aprilie, 25 aprilie, 2 mai, 9 mai, ...