Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Filtre

Denumire circuit


Pret


Destinatie


Despre Portugalia -

Portugalia, o tara scaldata in soare si culturaDesi Portugalia se afla printre cele mai mici tari din sudul Europei, ofera o extraordinara diversitate de destinatii turistice potrivite pentru orice vacanta, sejur sau circuit. Printre minunile pitoresti de 950 km ale liniei de coasta si zonele rar vizitate din interiorul tarii, se afla orase fermecatoare cu activitatea lor intensa. Cu exceptia catorva orase de pe coasta de sud, turismul in masa nu a schimbat aspectul oraselor si al satelor sau viata locuitorilor os...

Citeste mai mult

Despre Portugalia -


Portugalia, o tara scaldata in soare si cultura
Desi Portugalia se afla printre cele mai mici tari din sudul Europei, ofera o extraordinara diversitate de destinatii turistice potrivite pentru orice vacanta, sejur sau circuit. Printre minunile pitoresti de 950 km ale liniei de coasta si zonele rar vizitate din interiorul tarii, se afla orase fermecatoare cu activitatea lor intensa. Cu exceptia catorva orase de pe coasta de sud, turismul in masa nu a schimbat aspectul oraselor si al satelor sau viata locuitorilor ospitalieri si curtenitori. Interiorul tarii este extrem de putin populat, dar bogat in privelisti naturale.
Calator in Portugalia
Majoritatea turistilor sunt atrasi de sudul extrem al tarii, de coasta Algarve, dar merita vizitate si multe dintre orasele. Animatul Evora, resedinta episcopala si ocazional regala, indica originile romane prin templul sau dedicat Dianei. La cativa kilometri de granita cu Spania se afla Elvas, cu puternicele ziduri de fortareata, reminiscenta a vremurilor dominatiei maure, care s-a mentinut in aceasta zona pana in secolul XIII. Nu mai putin impresionanti sunt cei 7,5 km de-a lungul Aqueduto de Amoreira, un puternic sistem de alimentare cu apa, construit pe fundatia unei structuri romane in secolul XVI. In micile orase se poate observa arhitectura sacra unica -este cazul manastirii Batalha din secolul XIV, cu frumoase arcade in stilul arcuit gotic.
Incantatoarea Algarve
Cateva decenii in urma, Algarve era un secret bine pastrat; astazi insa, mii si mii de turisti vin aici in fiecare an. Multe dintre fostele orase pescaresti, precum Albufeira sau Praia da Rocha, s-au schimbat in orase turistice pline de viata. Atractia principala este reprezentata de frumoasele golfuri cu plajele lor nisipoase. Drumurile abrupte duc prin Serra de Monchique catre cel mai inalt varf din Algarve, marele Monte Foia, de 902 m. Orasul de tara cu acelasi nume este inconjurat de padurici de stejar de pluta si de portocali si este flancat de o fortareata mareata, care aminteste de vremea dominatiei maure.
O alta destinatie cunoscuta este promontoriul Cabo de Sao Vicente (Capul Sf. Vincentiu), cel mai sud-vestic punct al continentului european. Malurile stancoase se adancesc 62 m in Oceanul Atlantic, permanent izbite de valuri puternice.
“Bogatiile indepartate” ale Portugaliei
Insulele Azore, situate la aproape 1.800 km de coasta portugheza, au ramas in mare parte neexplorate de catre turisti. Ele nu sunt atat de bine dotate pentru o vacanta la soare ca alte insule, din cauza apelor involburate, insa clima maritima ofera temperaturi potrivite si precipitatii suficiente pentru o vegetatie luxurianta, in majoritatea insulelor. Tufisuri de hortensii salbatice se aliniaza pe micile drumuri. Dintre toate insulele din Atlantic, Madeira are cea mai lunga traditie in turism. Numeroase vile si hoteluri traditionale in capitala Funchal ne duc cu gandul la primele zile de turism. Madeira are coaste abrupte impresionante, iar partea interioara a muntilor Pico do Arieiro ofera panorame uimitoare. Zona este destinata drumetiilor si descoperirilor neasteptate din Oceanul Atlantic.
Lisabona, “orasul alb” de pe ocean
In Lisabona trecutul si prezentul se contopesc. Dupa distrugerea sa din 1755, provocata de un cutremur devastator care a generat un tsunami urias, multe cladiri provin din perioada de reconstructie. Orasul vechi, situat mai sus, cu misterioasele lui alei si drumuri prapastioase, a ramas aproape neatins. Construita pe zidurile unei vechi moschei, catedrala a fost grav avariata de cutremur si apoi reconstruita cu unele elemente suplimentare in stil baroc. Fortareata castelului ce se ridica deasupra orasului are ziduri de fundatie care provin din secolul VI, din vremea dominatiei vizigotilor. Din pacate, marele cutremur a transformat fortareata intr-o ruina. Ulterioara reconstructie din 1938 pana in 1940 ofera numai o idee despre vechea structura. Surprinzator, cele mai renumite privelisti din Lisabona se afla in afara centrului orasului, in Belem. Turnul (Torre) din Belem a devenit simbolul orasului. Nu departe de turn, impunatoarea manastire a hieronimitilor face un salt in secolul XVI, prin excesivele sale decoratii ornamentale.
Info de calatorie
Vaccinari: Nu se cer vaccinari. 
Vama: Pentru o calatorie pe cont propriu in UE, se pot transporta bunuri de uz personal fara restrictii. lntroducerea si scoaterea monedei nationale pana la 15.000 de euro nu se declara. 
Moneda si modalitati de plata: 1 euro = 100 centi. Sunt disponibile bancomate. Cecurile sunt acceptate in toate bancile, casele de schimb valutar si hotelurile mari. Cartile de credit sunt acceptate in banci, hoteluri, restaurante si in magazinele mari. 
Transport: Portugalia are o retea destul de buna de drumuri si o retea densa de cale ferata, care consta in cai ferate cu ecartamente inguste (in nordul tarii) si in cai ferate cu ecartamente largi spaniole (in sud). Aeroporturi intema(ionale exista in capitala Lisabona, in Porto si in Faro. Legaturile aeriene se pot face cu toate marile orase europene. Lisabona este un port maritim important.
Pentru soferi: Sunt suficiente permisul de conducere national si certificatul de inmatriculare a masinii. Este necesar sa avefi asigurare cartea verde. Limita de viteza este 50 km/h in localitati, 90 km/h in afara localitatii si de 120 km/h pe autostrada. Limita de alcoolemie: 0,2. Vehiculele care vin din dreapta au prioritate, iar vehiculele cu motor au prioritate in fata ciclistilor si a furgonetelor. Se circula pe dreapta. 
Cazare: Pe langa hoteluri (cinci categorii), exista o bogata oferta de pensiuni, hanuri, camere private, conace, hosteluri pentru tineri si locuri de camping. In special in Algarve sunt numeroase case de vacanta si apartamente. Regimul de cazare Pousadas, apartinand statului, ofera camere de inchiriat in castele, palate si manastiri. 
Perioada optima de vizitare: Cele mai placute perioade sunt din mai pana in octombrie; in sudul Portugaliei si pe insulele Atlanticului, iama este si ea o perioada prielnica.
Numere de urgente: Politie si Salvare 112; Asistenta rutiera Clubul Automobilistic Portughez ACP 21 9 42 91 03 (Lisabona); 22 8 34 00 01 (Porto).
Filtreaza Aplica Filtre
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 2 circuite

Itinerariu: Portugalia

Durata: 8 nopti

Plecari: 12 martie 2024

de la 2380  / camera * 2 adulti | perioada 12.03.2024 - 19.03.2024 | transport cu avionul | plecare din Cluj Napoca
Vezi Detalii

Itinerariu: Portugalia

Durata: 8 nopti

Plecari: 30 decembrie

de la 2500  / camera * 2 adulti | perioada 30.12.2023 - 06.01.2024 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Vezi Detalii